Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická změna reklamy. Jak? html

Od: vlk95® odpovědí: 13 změna:

Dobý den, chci se zeptat jak jednoduše nastavit, aby se uživatelům jednou zobrazila reklama A a po dalším načtení stránky reklama B. Možná i C,D,E... Na velkých serverech se zobrazují na jednom místě různé reklamy. Lze to nějak udělat jednoduchým kódem?

Díky za pomoc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

$pole = array (
"1",
"2",
"3"
);
$cislo = $regular[array_rand($pole,1)];
echo $cislo;

doplněno 28.10.12 23:25:

kua *bum*chtel jsem at to je pekne k pochopeni cesky, a zapomnel jsem jeden prepsat
takto:
$pole = array ("1","2","3");
$cislo = $pole[array_rand($pole,1)];
echo $cislo;

hodnocení

ok. Jako vždy když zde někdo něco napíše tak mi to nefunguje. :-D Pochopil jsem zprávně, že místo "1","2"... mají přijít kódy ikon a banerů ne? viz: strankyzadara.sweb.cz/...

joudic*

a v php to mas? jinak v img musi byt vsude jednoduche uvozovky viz src='url'

doplněno 29.10.12 17:03:
musis ten soubor prejmenovat z html na php
a dat tam
$pole = array ("1","2","3");
$cislo = $pole[array_rand($pole,1)];
echo $cislo;
?>
ale podle tvych odpovedi koukam, ze to nema moc smysl... odkazuju na jakpsatweb.cz, rekl bych, ze mas docela nedostatky
doplněno 29.10.12 19:16:

za 1. musis mit hosting, ktery php podporuje, coz by mel

za 2. to prvni zkus bez tech obrazku, jen s temi cisly, bude ti rotovat 1, 2, 3 (pokus.php a dej tam jen kod, co jsem napsal nahore v tehle odpovedi)

za 3. tady uvnitr uvozovek nesmi byt zadna jina uvozovka, vsechno co tam chces dat a ma uvozovky musis ty dvojite uvozovky nahradit 'jednoduchymi' $pole = array ("1","2","3");

doplněno 29.10.12 19:34:

$pole = array ("1","","3");

hodnocení

jenže já potřebuju aby to fungovalo v html. Mám celý web psaný v HTML.

doplněno 29.10.12 17:14:

A i tak to nejde: strankyzadara.sweb.cz/...

dzordz*

Samozřejmě, že to nejde, když to nemáte ani správně opsané *nevi*

-

Omlouvám se, nějak jsem na tuhle diskuzi zapomněl, tedy tady máte ty fiddly:

jeden způsob: jsfiddle.net/...

jiný způsob: jsfiddle.net/...

další způsob: jsfiddle.net/...

Při každém načtení (Run) nebo při obnovení výsledného okna (např jsfiddle.net/..., prostě připsané /show) dostanete jinou reklamu. Kompletní zdroják toho, co a kde byste měl mít ve stránce, najdete ve zdrojáku toho výsledného okna. Řádek s console.log() můžete vyhodit, je to tam jen proto, abyste v konzoli prohlížeče viděl, co to má dělat. Ale jak už jsem psal, tohle řešení bez serverového skriptu není ideální ze spousty důvodů..

hodnocení

Já jsem nějak pořád nepochopil tři okna v odkazech. Pokud budu chtít například zprovoznit toto: jsfiddle.net/... Můžete mi vysvětli co kam zkopírovat? Díky. Pokud zkopíruju jen html okno tak to vypadá takto: strankyzadara.sweb.cz/... s CSS neumím.
dzordz*

Ta tři okna jsou HTML, CSS a JavaScript. Pohromadě to uvidíte, když se na stránce jsfiddle.net/... podíváte na zdrojový kód. Tam najdete, co a kam patří - jsou to ty tři části poskládané dohromady. Takhle nějak by to mohlo vypadat i u vás, aby to fungovalo.

Html je model, css je prezentace a javascript je chování, ovládání (no, do jisté míry). Jestli vám ty texty, napsané ve třech oknech, nic neříkají a jestli jste to zkoušel řešit ctrl C, ctrl V, tak asi bude skutečně nejlepší, když si někde něco trochu počtete - jakpsatweb.cz/..., w3schools.com/... a podobně.

doplněno 03.11.12 13:10:

Odkaz nefunguje *nevi*

hodnocení

Jde jen o to kam co dát? Co do záhlaví stránky co na místo kde mají být reklamy. A CSS To nevím vůbec. Na serveru je soubor s CSS styly. Mám to jen zkopírovat na konec souboru? (to css myslím)

doplněno 02.11.12 20:22:

Ok tak jsem to jějak dostal na server: 178.72.244.153:2012/... (vpravo níže pod statistikami.)

Ještě upravit velikost okna (rámu)

Jenže se pořád zobrazuje jen jedna reklama.

doplněno 03.11.12 18:39:

Omlouvám se dnes jsem měl nějaké potíže. Již by to mělo fungovat.

dzordz*

Ten kód v musí být zavřený do

Ještě jsem si všimnul podstatný chyby, co jsem tam udělal, u window.onload = nahodnaReklama; samozřejmě nemají být závorky.

Tyhle dvě úpravy a pak už to bude fungovat.

hodnocení

Tak díky. Už to funguje. Když tam budou jen dvě reklamy musí se nějak upravit css a něco v head? Popřípadě když bych jich tam chtěl 4 co se musí upravit v těch třech kódech? (jde mi o head a css. v html jen přidávám stejné řádky.)

Díky konečně můžu zefektivnit jedno místo pro více reklamy.

Reklamy se vybírají náhodně?

doplněno 03.11.12 22:24:

Jo a ještě: stačí jeden zápis v head na více reklamních míst? Jakože do head dám jeden zápis, a na různá místa různé reklamy. Ovšem tady mi vzniká problém s css ve kterém se nastavuje velikost okna. Jak vytvořit pro jiné umístění jiný css? (některé reklamy jsou ikony (88x31) a jiné banery.)

dzordz*

V css klasicky nastylujete každý prvek tak, jak chcete, aby vypadal.

Pak všem prvkům z jedné skupiny reklam přiřadíte stejnou třídu (tady "reklama"), dáte jí display:none a dalším pravidlem první z těchto prvků v dané skupině (reklama-first:child) zobrazíte (display: block) jako výchozí, který bude vidět, když uživatel nebude mít js. Tahle skupina musí být vždy zavřena spolu v jednom vnějším divu, ve kterém už nic dalšího není.

Když tam bude víc skupin, tak uvnitř funkce nahodnaReklama odpovídající část nakopírujete znovu pro další skupinu.

dzordz*
hodnocení

0x

V html to neuděláte, potřebujete na to serverový skript, php, asp, cgi atd.

V html jedině javaskriptem, což ale neudělá přesně to, co chcete. Respektive mohlo by, ale potřeboval byste k tomu to, co píšu prvním řádku :) Takhle by vám to akorát mohlo vybírat náhodnou reklamu při každém obnovení stránky a s vypnutým js zobrazovat reklamu výchozí. Jestli chcete, doplním fiddle.

hodnocení

No já potřebuju aby se na jedno místo dalo zobrazit více reklam. Je jedno jestli náhodně, nebo postupně. Potřebuju měnit banery. Potřebuju aby to fungovalo bez jakýchkoliv dalších souborů. Jestli to dokáže někdo napsat budu velmi rád. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]