Nejste přihlášen/a.
Dobý den, chci se zeptat jak jednoduše nastavit, aby se uživatelům jednou zobrazila reklama A a po dalším načtení stránky reklama B. Možná i C,D,E... Na velkých serverech se zobrazují na jednom místě různé reklamy. Lze to nějak udělat jednoduchým kódem?
Díky za pomoc.
$pole = array (
"1",
"2",
"3"
);
$cislo = $regular[array_rand($pole,1)];
echo $cislo;
kua chtel jsem at to je pekne k pochopeni cesky, a zapomnel jsem jeden prepsat
takto:
$pole = array ("1","2","3");
$cislo = $pole[array_rand($pole,1)];
echo $cislo;
ok. Jako vždy když zde někdo něco napíše tak mi to nefunguje. Pochopil jsem zprávně, že místo "1","2"... mají přijít kódy ikon a banerů ne? viz: strankyzadara.sweb.cz/...
a v php to mas? jinak v img musi byt vsude jednoduche uvozovky viz src='url'
doplněno 29.10.12 17:03:za 1. musis mit hosting, ktery php podporuje, coz by mel
za 2. to prvni zkus bez tech obrazku, jen s temi cisly, bude ti rotovat 1, 2, 3 (pokus.php a dej tam jen kod, co jsem napsal nahore v tehle odpovedi)
za 3. tady uvnitr uvozovek nesmi byt zadna jina uvozovka, vsechno co tam chces dat a ma uvozovky musis ty dvojite uvozovky nahradit 'jednoduchymi' $pole = array ("1","2","3");
doplněno 29.10.12 19:34:$pole = array ("1","","3");
jenže já potřebuju aby to fungovalo v html. Mám celý web psaný v HTML.
doplněno 29.10.12 17:14:A i tak to nejde: strankyzadara.sweb.cz/...
Samozřejmě, že to nejde, když to nemáte ani správně opsané
-
Omlouvám se, nějak jsem na tuhle diskuzi zapomněl, tedy tady máte ty fiddly:
jeden způsob: jsfiddle.net/...
jiný způsob: jsfiddle.net/...
další způsob: jsfiddle.net/...
Při každém načtení (Run) nebo při obnovení výsledného okna (např jsfiddle.net/..., prostě připsané /show) dostanete jinou reklamu. Kompletní zdroják toho, co a kde byste měl mít ve stránce, najdete ve zdrojáku toho výsledného okna. Řádek s console.log() můžete vyhodit, je to tam jen proto, abyste v konzoli prohlížeče viděl, co to má dělat. Ale jak už jsem psal, tohle řešení bez serverového skriptu není ideální ze spousty důvodů..
Ta tři okna jsou HTML, CSS a JavaScript. Pohromadě to uvidíte, když se na stránce jsfiddle.net/... podíváte na zdrojový kód. Tam najdete, co a kam patří - jsou to ty tři části poskládané dohromady. Takhle nějak by to mohlo vypadat i u vás, aby to fungovalo.
Html je model, css je prezentace a javascript je chování, ovládání (no, do jisté míry). Jestli vám ty texty, napsané ve třech oknech, nic neříkají a jestli jste to zkoušel řešit ctrl C, ctrl V, tak asi bude skutečně nejlepší, když si někde něco trochu počtete - jakpsatweb.cz/..., w3schools.com/... a podobně.
doplněno 03.11.12 13:10: Odkaz nefunguje
Jde jen o to kam co dát? Co do záhlaví stránky co na místo kde mají být reklamy. A CSS To nevím vůbec. Na serveru je soubor s CSS styly. Mám to jen zkopírovat na konec souboru? (to css myslím)
doplněno 02.11.12 20:22:Ok tak jsem to jějak dostal na server: 178.72.244.153:2012/... (vpravo níže pod statistikami.)
Ještě upravit velikost okna (rámu)
Jenže se pořád zobrazuje jen jedna reklama.
doplněno 03.11.12 18:39:Omlouvám se dnes jsem měl nějaké potíže. Již by to mělo fungovat.
Ten kód v
musí být zavřený doJeště jsem si všimnul podstatný chyby, co jsem tam udělal, u window.onload = nahodnaReklama; samozřejmě nemají být závorky.
Tyhle dvě úpravy a pak už to bude fungovat.
Tak díky. Už to funguje. Když tam budou jen dvě reklamy musí se nějak upravit css a něco v head? Popřípadě když bych jich tam chtěl 4 co se musí upravit v těch třech kódech? (jde mi o head a css. v html jen přidávám stejné řádky.)
Díky konečně můžu zefektivnit jedno místo pro více reklamy.
Reklamy se vybírají náhodně?
doplněno 03.11.12 22:24:Jo a ještě: stačí jeden zápis v head na více reklamních míst? Jakože do head dám jeden zápis, a na různá místa různé reklamy. Ovšem tady mi vzniká problém s css ve kterém se nastavuje velikost okna. Jak vytvořit pro jiné umístění jiný css? (některé reklamy jsou ikony (88x31) a jiné banery.)
V css klasicky nastylujete každý prvek tak, jak chcete, aby vypadal.
Pak všem prvkům z jedné skupiny reklam přiřadíte stejnou třídu (tady "reklama"), dáte jí display:none a dalším pravidlem první z těchto prvků v dané skupině (reklama-first:child) zobrazíte (display: block) jako výchozí, který bude vidět, když uživatel nebude mít js. Tahle skupina musí být vždy zavřena spolu v jednom vnějším divu, ve kterém už nic dalšího není.
Když tam bude víc skupin, tak uvnitř funkce nahodnaReklama odpovídající část nakopírujete znovu pro další skupinu.
V html to neuděláte, potřebujete na to serverový skript, php, asp, cgi atd.
V html jedině javaskriptem, což ale neudělá přesně to, co chcete. Respektive mohlo by, ale potřeboval byste k tomu to, co píšu prvním řádku Takhle by vám to akorát mohlo vybírat náhodnou reklamu při každém obnovení stránky a s vypnutým js zobrazovat reklamu výchozí. Jestli chcete, doplním fiddle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.