Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakázat přístup na webové stránky

Od: honzav88* odpovědí: 5 změna:

Chtěl jsem se zeptat, existuje nějaký SW nebo jiná možnost jak zakázat v domací síti (wifi přes router) přístup na některé stránky, ze všech připojených zařízení? Děkuji případné rady :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Nejlépe přímo na routeru - fce se jmenuje Filtering... SW aplikace by zbytečně zatěžovala připojená zařízení, navíc by mohl nastat problém s kompatibilitou různých OS...

honzav88*
hodnocení

Tak tím lépe, v tomhle se moc nevyznám... mám modem tenda... nastavím toto v URL Filter a stačí do kolonek vypsat webové adresy? Díky...

Zakázat přístup na webové stránky
dzordz*

Nahoře zaškrtnete Enable, do URL napíšete začátek adresy, nejspíše tedy doménu, variantu s www i bez (facebook.com a další záznam www.facebook.com) a vedle zaškrtnete Enable, pak dole Save.

doplněno 28.10.12 22:23:

Mowla má pravdu, nejlepší vyzkoušet, jak to funguje. Popisek "URL String" toho moc neříká. Měly by se zadávat domény i s protokolem? No asi ano, asi bych tam radši http a https připsal, jinak by tohle mohlo zablkovat například i stránku www.zpravy.cz/dnes-facebook.com-oznamil-novinku, kdyby to fakt bralo výskyt kdekoli.

honzav88*
hodnocení

No zadal jsem domény dle předchozí rady a požadované stránky se nenačtou a ostatní výskyty fungují tak uvidím, jestli se setkám s problémem jindy. díky moc za rady :)

mowla*

Mám jiný router... ;) Ale jo - je to ono...

Mělo by stačit do URL string napsat řetězec znaků charakterizující danou webovou adresu, některé routery ale vyžadují přesnou adresu (buďto je to popsáno v manuálu a nebo lze vyzkoušet), pokud stačí i část řetězce, je potřeba ji zvolit uvážlivě (aby nebylo zablokováno příliš mnoho webů - má to podobnou funkci, jako ´hvězdičková konvence´)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]