Nejste přihlášen/a.
Je lepší pro domácí použití koupit levnou inkoustovou tiskárnu a nebo je výhodnější laiserová? Myslím i co se spotřeby kartuší týká?
Přesně tak nekupovat tiskárnu co mají čip já ji koupil a byl problém s doplněním barev musel jsem koupit
kartrige co prý to odblokují a prý jen budu doplnovat barvu tak jsem zvědavý až dojde
. Tiskárna EPSON SX 130 NEkupovat
příště si nechám raději tady poradit
. Předešlou jsem měl LEXMARK a nadmíru spokojen
tam byl nato program s restartováním a byl klid.
@lego právě kvůli těm čipům které mi lezou na nervy. Kupoval jsem ji ve slevě a kvůli čipům jsem musel koupit další 4ks kartrige za 700kč a co dělat s originálkama? strčit si je akorát do pr... to jsem mohl vrazit ty prachy rovnou do Lexmarku a měl bych klid
To záleží jenom na tom, co, kolik a jak často budeš potřebovat tisknout. Já dlouhá léta používal inkoustovou multifunkci - domácí použití, občas text, případně nějaký obrázek a hlavně přání k vánocům, svátkům a pod. - cartridge jsem kupoval cca 1x ročně. Pak jsem výhodně koupil použitou barevnou laserovku s novou kompletní sadou tonerů a počítám, že mám vystaráno do smrti.
Nedavno jsem to taky resil (tisknu doma malo). Cet jsem co jsem nasel a pocital a porovnaval.
Nakonec jsem skoncil v ingoustu se 4 cartridgemi.
Inkoustovka od HP nestojí za nic, nejlepší inkoustovky jsou Canon a pro nejnižší náklady to chce model s dělěnými náplněmi (každou baru zvlášť), jsou sice čipované, ale nikdy jsem neměl problém ani po resetu čipu (zakoupeným reseterem). Teď kupuji nádobky inkoustu i s čipem na Aukru, jejich cena a kvalita je natolik dobrá, že plnění po domácku už jsem zavrhl. Tiskárnu od HP leda tak laserovou, ty firma HP jakž-takž umí vyrobit, ale laserový tisk není vhodný na tisk fotografii, ale ve výsledku je levnější na náklady tisku.
@bmbx není to jedno kvůli ceny.
repe je dobré se zeptat prodejce zda má čip měl by to znát, setkal jsem se že nevěděl očem mluvím a že to ještě neslyšel tak to teda stál prodejce za prd
Je to jedno, jak jsem psal - kupovat inkoustovou HP je jako hodit prachy do kanálu. Nejlepší inkoustovky jsou Canon a s nejnižšími náklady jsou ty s dělenými náplněmi a ty už se dělají několik let jen čipované a jejich pořizovací cena je stejná jako kdysi u nečipovaných. Kdo chce plnit koupí reseter a čipy po naplnění resetuje. Já plním už přes deset let a z toho minimálně 6 let s čipy které resetuji a žádný problém. Jak jsem se zmiňoval teď kupuji náplně na Aukru a přestal jsem plnit cena je taková, že plnění se už nevyplatí
No oni tak úplně bez čipu nejsou ani ty Hápéčka, jenže ten čip si hlídá jenom dobu expirace ale ne hladinu inkoustu. Takže , kdo se zeptá jestli je kartrdge HP s čipem nebo bez, tak od prodejce stejně dostane odpověď že čip tam je
Moje první tiskárna byla Epsonka s čipy které se daly resetovat jednoduchým prográmkem. Pak firma přešla na systém se čtyřmi kartridgemi kde se používá jiný čip na který se rerseter nekoupí. (nebo aspoň ještě do loňska nekoupil, teď jsem po tom nepátral ). Takže kdo chce plnit, měl by se Epsonkám vyhnout.
Tu HP jsem dostal, takže jsem nemohl výběr ovlivnit, ale nemůžu říct, že by tiskla hůř než epsonka. Já bych třeba zase nechtěl Canonku ale nebudu to tady vnucovat jako jediný správný názor jako někdo
Nelíbí se mi totiž že Canon prodává tiskárny s polovičí náplní, aby donutil lidi, si po pár vytštěných stránkách honem běžet kupovat větší kartridže. To je zlodějina a takové podporavat nehodlám.
Jestli ten někdo mám být já, tak jen dodám - stačí se podívat na parametry - inkoustové Canon mají největší DPI a jejich nejkvalitnější papíry jsou brány jako etalon. Není kvalitnější inkoustovka na tisk fotografií a kdo viděl někdy inkoustovku rozebranou, tak HP je kovářská práce a Canon jsou švýcarské hodinky :D
Nepíšu to proto, že bych byl nějakým příznivcem Canonu, tiskárny jsou jediným produktem od Canona co mám protože jsou opravdu dobré, např. fototechniku mám komplet od jiné firmy, přestože je to asi jejich dost rozsáhlá náplň výroby.
Pokud si HP dostal, tak to jo, ale pokud si někdo chce inkoustovou HP koupit, tak svědomí mi nedovolí jí doporučit
To s tou poloviční náplní je pravda jen u těch levných modelů co mají kartridže společné - jednu pro barvu a jednu pro černý tisk textu s pigmentovým inkoustem.- ověřeno na mé vlastní oči.
Píšu na základě vlastních zkušeností, ne nějakých doměnek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.