Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klávesnice píše dvě písmena

Od: emaleo odpovědí: 4 změna:

Ahoj,
v srpnu jsem si omylem polila klávesnici u notebooku trochou vody. Obrátila jsem notebook vzhůru nohama, odpojila z nabíječky a byl v pohodě. Bohužel mi tak před dvěma týdny začal blbnout. Místo písmena s píše as a místo písmena w píše qw. Zvláštní je, že to včera jelo naprosto bez problému. Je možné, že klávesnice koroduje? Přitom je to ta, která se edá polít, zapoměla jsem na jméno. Díky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Ahoj, pokud NB odpojíte od nabíječky a necháte tam baterku, je to stejné jako kdybyste nechala NB na nabíječce. Stejně tam tečou proudy, které podstatně urychlují korozi, ta se může projevit i po delší době.

Polít se dá každá klávesnice, některá je odolnější a jiná méně, pravděpodobně nemáte NB pro potápěče...

Asi by bylo reálné klávesnici vymontovat a vyčistit, dříve než kupovat novou...

luke237
hodnocení

0x
Je divne, ze to klavesnice zacala blbnout az 2 mesice po tom, co jsi na ni neco vylila.
Jako nejjednodussi se mi jevi ten notebook rozebrat, vyndat klavesnici a otrit desku spoju klavesnice vlhkym hardikem.
Notebook uz jsem ale par let zadny nerozebiral, tak nevim, jak je to ten slozite z nich vypacit klavesnici.
luke237
hardikem -> hadrikem

hodnocení

0x

Bývá častý jev, že klávesnice začne blbnout až po delší době, kdy byla něčím polita. Ne všechny klávesnice jdou rozebrat a vyčistit a není to práce pro laika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]