Nejste přihlášen/a.
Mám mnoho obrázkových a jiných souborů v oddíle D, nejsou ale uspořádány podle abecedy, takže když něco hledám, nemohu to najít.Dotaz: Existuje nějaký program, který mi seřadí soubory podle abecedy? Děkuji za pomoc.
Ťukni ve složce (mezi soubory) pravým a z menu zvol Seřadit ikony - Rovnat automaticky a poté ještě jednou a Podle názvu...
doplněno 27.10.12 22:53:Můžeš ´nafotit´ a přiložit to menu i s oknem?
doplněno 28.10.12 01:08: To Pepr: No jo - jen Název... Píšu to zpaměti, ´seknul´ jsem se...
Někteří "průzkumníci" umějí abecedně řadit pouze jednotlivé soubory, nikoli adresáře (složky).
Jako ideální nástroj pro podobné řazení a jednoduchou manipulaci se soubory používám TotalCommander, je zdarma, jeho ovládání je jednoduché a intuitivní, a má mnoho uživatelských nastavení, takže si ho nastavíte opravdu "na míru"...
Musíte to udělat nadvakrát. Nejdříve Seřadit ikony - zafajfknout Rovnat automaticky, pokud fajka už je tak nechat tak. A pak znova Seřadit ikony - a první položka Název.
doplněno 28.10.12 00:51: Koukám, že Mowla napsal vlastně totéž. No možná Wladi zmátlo to Podle názvu. Ono je tam jen Název
Doplním Bmbx: To co píšete platí jen za předpokladu, že máte nastaveno Zobrazit - Podrobnosti. Při jakémkoliv jiném způsobu zobrazení položek tam horní lišta (název, datum velikost...) není.
Normálně - na který název položky se klikne, ta se řadí, bez ohledu zdali jde o soubor složku, nebo písmeno disku. Pokud se klikne na datum tak se řadí podle data, na velikost podle velikosti atd...jeden klik řadí se dolů, druhý klik nahoru a tak pořád dokola.
doplněno 28.10.12 01:45: No jo, jasně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.