Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod .docx na .doc

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Mám starší Word, používající pro dokumenty příponu ".doc". Občas mi ale mailem přijde dokument s příponou ".docx", který umí až verze 2007 a vyšší. Existuje nějaký jednoduchý volný program na převedení tohoto souboru do staršího formátu ",doc"? Nový Word si zatím pořizovat nehodlám.

Díky za radu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Jednoduchý free program na převod

mujsoubor.cz/...

hodnocení

Dík, tohle snad bude dobré. V jednoduchosti je síla. I když dokument vypadá trochu jinak, než původní, myslím, že to pro moje účely stačí.

hodnocení

1x

Doinstalujte si "compatibility pack"...

office.microsoft.com/...

hodnocení

1x

Hoď starý word do koše a nainstaluj si zdarma LibreOffice cs.libreoffice/... org nebo OpenOffice

hodnocení

To bych si moc nepomohl. OpenOffice soubory .docx taky neumí a obávám se, že LibreOffice taky ne.

LibreOffice mám a umí.

doplněno 24.10.12 12:05:

OpenOffice ve verzi 3 také. Pokrok nezastavíš.

iz*

Magdone, naopak, LibreOffice i OpenOffice umí formát DOCx i XLSx (s oběma mám dobré zkušenosti), navíc se hodí i v případě, že Vám někdo zašle přílohu ve fomátu open document format (ODT, ODS, ...).

hodnocení

0x
hodnocení

Dík, je to zavirovaný.

lio
hodnocení

0x

Já konvertuji přes tento server zamzar.com/... - nahraji tam třeba dokument a za chvíli přijde konvertovaný dle mých požadavků zpět na mail.

hodnocení

0x

Používám program Unlocker. Pomocí přejmenování koncovky v tomto programu můžete převádět co chcete (pokud to jde). Převod z .docx na .doc je hračka... (kliknete pravým myšítkem na soubor, dáte Unlocker, přejmenovat a je to)

slunecnice.cz/...

hodnocení

Dík všem za odpovědi, cvičně jsem nainstaloval několik programů a protože se mi nelíbily, zase jsem je odinstaloval. Nicméně od té chvíle můj starý Word formát .docx umí *sok*, i když tam momentálně žádný z těch nových programů nemám! Zázraky se stále ještě dějí!

Taky nechápu proč jste instaloval nějaké programy... To co jsem doporučoval (nejen) já je přímo z dílny Microsoftu, není to žádný další program a umožní to otevírat nové verze souborů i ve starších Officech...

hodnocení

Mimo jednoho jsem zkoušel právě ty zde doporučené. Ovšem i po odinstalaci mi v PC zůstalo něco, co dokáže ty soubory číst. Je otázka, co se bude dít třeba po vyčištění registrů...

Nu pokud to přestane běhat tak naistalovat to co bylo řečeno ve třetí odpovědi ;)
Autor: gotrekzagary®
Datum: dnes 11:20
Předmět: RE: Převod .docx na .doc
odpovědět [nahlásit]
Doinstalujte si "compatibility pack"...
office.microsoft.com/...
dzordz*

Taky bych doporučil ten compatibility pack, jak se píše výše. Otevřou se ve starých officech, možná budou trochu rozhozené, ale budou fungovat.

Nebo si z download.microsoft.com můžete stáhnout Word (excel, powerpoint..) Viewer, je to taková maximálně osekaná verze nových officů, v tom to bude sice jenom pro čtení (a kopírování ven..), ale zato zobrazeno vždy správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]