Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vista nebo 7

Od: mrkef* odpovědí: 11 změna:

Zrovna si kupuji nový počítač a nalezl jsem po svém notebooku funkční Visty 32x a 64x které mi přenechal jeden známý . Chci se proto zeptat jestli je výhodnější nainstalovat 7čky nebo Visty. Osobně jsem zvyklý na Visty jelikož mají takový neotesaný styl. Slyšel jsem o podpoře RAM-pamětí u 32 bit systému, prý si berou nejvýše 4 GB paměti a já si do svého nového počítače vybral 8 GB RAM a ještě podpora 32 bit programů/her. Nerad bych utrácel ještě za nový systém a když už tak kterou verzi 32 nebo 64 bit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
23.10.12 18:03
hodnocení

1x
W7 64bit
23.10.12 18:05
Ano.
mrkef*
hodnocení

Jde mi jen o to že né všechny staré programy na 64bit běží plynule nebo neběží vůbec. Jinak děkuji za Tip...

Asi jistě bude nějaký program, který na Win 7 nebude chodit, ale já osobně jsem za dva roky používání Win 7 32/64 bit na asi čtyřech počítačích, takový program nepotkal.

moony

Na to existuje režim kompatibility... Případně používejte nejnovější verze programů - obvykle problémy s kompatibilitou právě řeší.

joudic*
hodnocení

1x

visty vyhodit

praivo*
hodnocení

0x

7 x64. 32bitový systém neumí zpracovat více než 4 GB RAM.

hodnocení

0x

Přidávám se, určitě WIN7, a pokud více než 4GB RAM, tak 64bit :)

pepsina*
hodnocení

0x

Osobně bych nainstaloval 7.

dericcaster*
hodnocení

0x

Po XP jsem měl Visty a nyní mám W7 64bit a jsem spokojen a mohu jen doporučit. Jak již psali ostatní, pokud plánuješ více než cca. 4 Gb pamětí pak potřebuješ 64bit systém. W7 je dobrý systém.

moony
hodnocení

0x

Win 7, 64bit (32bit by s vaší 8GB RAM pracoval jako kdybyste měl jen 3GB, na víc není stavěný)... Jo a kupte si aspoň Home Premium, nižší verze jsou na nic... Taky zauvažujte, jestli budete někdy přeinstalovávat, nebo ne... Pokud ne, můžete ušetřit a koupit OEM verzi, ale pokud ano, tak potřebujete klasickou krabicovou, i když je trochu dražší - pak budete moct nejenom přeinstalovávat kolikrát budete chtít, ale klidně i přetáhnout svoji licenci na jiný počítač (třeba až ho za nějakých 5 let budete měnit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]