Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EchoLife HG520i

Od: fidonet* odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Asi jako většina uživatelů O2 vlastním tento krám, tedy přesněji EchoLife HG520i. Jde mi o to, když poskytovatel přeruší spojení, nebo to "jen" spadne, router se sám nerestartuje ani nenaváže spojení. Je možné, že to prostě nemám dobře nastaveno. Prosím tedy o radu: Jak to udělat, aby, když přestane být spojen se světem, aby sám navázal spojení? Děkuji.doplněno 23.10.12 15:02: a ještě podotázka: k čemu v nastavení ADVANCED >> RIP Direction ( a co by tam mělo být? None nebo Both ... )doplněno 23.10.12 15:04: Pro některé pomalejší : (ještě jednou )Prosím tedy o radu: Jak to udělat, aby, když přestane být spojen se světem, aby sám navázal spojení? Tedy bez mého přičinění. Protože, když jsem Honolulu, určitě si neskočím domů na Restart routeru*haha*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

vytáhnout na deset vteřin ze zásuvky

hodnocení

0x

Ono tyhle nejlenější adsl routery zrovna moc stabilní nejsou. U rodičů mám zyxela a ten měl taky problémy. Udělal jsem to blbovzdorně- adsl router jsem dal jen jako modem (neroutuje, má vypnutý dhcp server), za něj jsem dal normální router, který se stará o PPPOE spojení a obstará vše (DHCP, wifi, lan...). Od té doby byl problém jednou a to když odešel usb disk, pak se zakousl router. Vím, že je moderní all-in-one řešení, ale ne vždy to nejlepší.
U tvého adsl routeru snad ani žádná volba speciálně pro obnovení spojení není, třeba u toho zyxelu jde navolit jen jak dlouho má spojení držet, tak leda nechat ho při požadavku navazovat znovu spojení, ale jestli by to pomohlo, to ti nepovím

xxxx*
hodnocení

Mavericku. Možná to pomůže, ale nevím jak. Ten router potřebuji, protože za ním mám sic další router, ale nemohu je přehodit. Ten co mam jako druhý funguje jako ( ted nevím ten správný název) , rozděluje data podle přidělených hodnot na další odběratele. Potřeboval bych nějak upravut ten Hyuwei , at nemusím investovat do nového. Ale jinak dík za odpověď. když nebude lepší, pošlu pak BODA, ale až se vrátím domů.

Jak za ním? Trochu to rozepiš, protože to by jsi pak měl mít tak jak popisuji ne? Musel by být přepnutý jako bridge:
ADSL linka- wan echoLife- z lan EchoLife připojit na Wan druhého routeru
A ty to máš jak? Nemáš náhodou zbytečně 2x router a ne 1x router a 1x router přepnutý do bridge jako modem? To by ti stačilo přeházet nastavení a nic nového by jsi neřešil. Vrátit to můžeš vždycky

doplněno 23.10.12 16:23:

na Echolife by jsi nastavil v basic settings u WAN místo routig BRIDGE a na druhém routeru by jsi dal PPPoE přihlášení (nastavuje se to v módech routeru), snad to tam budeš mít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]