Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký internet?

Od: mcgyver® odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych poradit, chci si dát internet do počítače, telefonní přípojku nemám ani ji nechci, chtěl bych tam mít neomezený FUP a rychlost min. 4MB/s (čím víc, tím líp), bydlím asi 25km od Třebíče , chtěl bych poradit jaký internet je pro mě nejvhodnější a měsíční poplatek aby byl max. 500Kč.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

O2, tam si zavolej a zeptaj se. Mám taky od nich, sice bydlím na odlehlém místě, ale dobré :), mají pokrytí soro všude, no a pevnou link platit nemusis, ty casy jsou uz davno pryč.

hodnocení

No jo za telefonní linku platit u o2 nemusíš, ale musíš mít telefonní přípojku a tu já nemám (taky jde o to kolik si o2 uctuje za zřízení telefonní přípojky).

Tak zřízení telefoní přípojky je jen jednorázová platba, co to stojí netuším.

Další možností je net přes kabelovku, pokud jí máte, pokud ne, je to zase instalace přípojky.

Mobilní internet, je zase celekm drahý.

Takže pak už zbývá nejaký poskytovatel wi-fi, ale tam zase může být problém s kvalitou.

Ještě je možnost domluvit se s někým, kdo má internet v okolí za jaho sdílení přes wi-fi a dělení se o platbu.

Nejlepší informace získáte pokud se poptáte u sousedů, jaký mají internet a jak jsou spokojeni.

Jinak doma mám ADSL od O2 už asi 7 let a za tu dobu byl snad jen jeden výpadek, ale jsme malá vesnice, takže jiná možnost tu pořádně není. Kromě místní kabelovky...ale to je nepoužitelné.

kangaroo*
hodnocení

0x

Taky doporučuji Wifi sdílení když nemáte přípojku ADSL. Horší bude rychlost jestli chcete 4MB/s tak to je cca 32MBit/s a to už byste si musel wifi zřídit jen na sebe. Většinou nabízejí wifi připojení od 5Mbit-50Mbit. Ale nejprve bych se poptal po sousedech co mají a co případné sdílení a ekonomicky není špatné se domluvit třeba s 3-4 sousedama a za nějakých 500Kč/měsíčně hromadně připojit třeba 20-40Mbit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]