Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakou tiskárnu si koupit. Potřebuju hlavně na tisk černobílých dokumentů. Opravdu zřídka kdy na tisknutí obrázků, Nevím jak na tom v dnešní době tiskárny jsou. Uvitám každou radu, dokonce i konkrétní příklady. Předem Díky za odpovědi.
Na černobílé dokumenty je nejvhodnější černobílá laserovka, inkoustové mají drahý provoz a text se př styku s vodou rozmaže a rozpíjí.
Souhlas s Bmbx - navíc má laserovka cca poloviční náklady na stránku a těch "pár obrázků" není problém si za srovnatelnou cenu (vůči inkoustu) nechat vysvítit v libovolném fotolabu...
doplněno 21.10.12 19:32: Z jaké cenové hladiny (kolik tisku za měsíc?), jaké připojení (USB, wifi, UTP)... Je více kategorií...
Ale - osobně bych preferoval - Brother či OKI oproti jiným značkám...
doplněno 21.10.12 22:27:To Ptakos: Trošku upřesni cenové rozpětí a způsob připojení... Jinak - laser - pokud nechceš tisknout něco typu grafů apod., rozhodně černobílý, barva jen zbytečně zvyšuje cenu a - ať si markeťáci tvrdí co chtějí, levné lasery na fotky nejsou...
prave nevim kolik do toho investovat. Abyse nekoupila nejaka levna ale potom bych doplnoval barvy ktere by staly vic jak cela tiskarna... ale samozrejme ze zas nechci nejak drahou... Dejme tomu do 2000.. Něco rozumého. A pokud jde o tip připojení, fakt nevím jaký v tom je rozdíl. Opět si nechám poradit
Tak - ať nedoporučuju moc typů - já bych si koupil tuhle - czech.oki.com/... , do 2.000,- sice není (takový ´základ´ bych nevolil), ale má automatický duplex a vybrat si můžeš mezi dvěma tonery - za cca 1.200,- na 2000 stran a nebo za cca 3.600,- na 12000 stran (což je velmi zajímavá cena na stranu)... jiný spotření materiál tě nemusí zajímat, výměna tiskového nebo zapékacího válce (po cca 30000 kopiích) je ve výši ceny nové tiskárny, nevyplatí se. Připojení, pokud je ti jedno, má USB...
Tady - mironet.cz/... - ji mají (i toner)...
Před pár měsíci jsem kupovala tiskárnu, rozhodla jsem se pro multifunkční, abych mohla nejen tisknout, ale i kopírovat, a rozhodla jsem se pro CANON PIXMA, kupovala jsem přes MALL.cz, stála necelou tisícovku + jsem dostala jako dárek kalkulačku zdarma. Jsem spokojená.
limoska:
Předpokládám , že za tu cenu je to PIXMA s dvěma zásobníky na inkoust - černobílý (černá pigmentová na text) a barevný (C,M,Y), nechci kazit radost, ale její výhodnou cenu brzo pochopíte při kupování nových inkoustů, má totiž zcela největší náklady na tisk, ale pokud tisknete jednou za čas a netisknete fotky, tak vám to zase moc vadit nebude (možná).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.