Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klávesnice a boot menu

Od: mettaxa® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, nevíte někdo z vás, proč mi prostě nefunguje klávesnice v boot menu? Potřebuju reinstall windows a chci nastavit, aby to bootoval z CD a ne Hardisku...a taky když jsem změnil hardware a počítač při restartu řval, že buď spustit běžným způsobem nebo s poslední známou fungující konfigurací..tak tam mi prostě taky nefunguje klávesnice...nevíte proč? Nebo čím to je? Děkuji za pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předtím to šlo? Delete ke vstupu do biosu nejde? Zkus jinou klávesnici. Co jsi měnil za HW?

doplněno 12.04.13 07:34:

Takže pokud máš USB klávesnici, musíš povolit její podporu v biosu-USB keyboard support na Enable v sekci periferíí myslím. Zkus tam vlézt s jinou klávesnicí a přenastavit to.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, ano mám USB klávesnici a PC je starý asi 3 roky..takže to si myslím, není tak moc, seženu si tedy starší klávesnici a povolím to, děkuji.

luke237
hodnocení

0x
Nemas nejakou tu bezdratovou klavesnici? Nebo starsi pocitac s USB klavesnici? Tyhle pocitace nemaji v BIOSu ovladac techto novych klavesnic a proto klavesnice nemuzou fungovat. Pripoj (docasne) nejakou starsi klavesnici. Ty uz BIOSy ovladat umi.
ben®

Dobrý den, kdysi, na PC Pentium I jsem měl USB porty přidané na kartě a k nim klávesnici. Pokud jsem se chtěl dostat do BIOSu, tak jsem musel připojit starou klávesnici s AT konektorem, protože ty porty USB se otevírají až po nabootování. Toto by mohl být i tento problém, pokud je to starší PC. Zdravím!

doplněno 12.04.13 11:36:

Podívejte se na zadní stranu PC. Měl by tam být konektor (fialový, kulatý - samice) a ten je pro připojení klávesnice. Konektor se jmenuje PS/2 a je vedle stejného, ale v zelené barvě (pro myš PS/2). Potřebujete klávesnici s tímto fialovým konektorem (samec). Já jsem psal o ještě starším konektoru, tak aby nebyl omyl - ten už u Vašeho PC nebude. A můžete si to prohlédnout i viz odkaz.

cs.wikipedia.org/...

davidb*

A co když mi PS/2 (samice) od klávesnice chybí? Nemám jí na PC. Mám tam jen samici od myši. Od klávesnice tam není. děkuji za odpověď

ben®

Dobrý den, záleží na tom, jak je ten PC starý. Hodně starý by mohl mít pro klávesnici ještě AT konektor.

Pak by se musela pro vstup do BIOSu připojovat taková starší klávesnice s tímto konektorem. Pokud je PC nové, tak by neměl být problém vstupu do BIOSu s klávesnicí připojenou do USB (možná jen s tou bezdrátovou). A v BIOSu musí být povolena podpora USB klávesnice. Jakou máte klávesnici a kam je nyní připojena? A do BIOSu se nejde přes ní dostat? Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]