Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod avi na DVD formát

Od: ramirez* odpovědí: 12 změna:

Prosím poraďte nějaký jednoduchý program, který umí převést formát avi na DVD (nejlépe free, ale pokud bude nějaký finančně přijatelný, tak klidně i ten).

Dříve jsem používal ConvertXtoDVD 4, ale všimnul jsem si, že mi zatěžuje CPU až na 100%... Tak nějaký, co mi neodstřelí procesor :)

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

DVD je proti AVI cca 5x větší, proto předpokládám, že chceš vytvořit klasické DVD, které bude chodit ve stolním přehrávači. Já vždycky používal Nero, přímo při vypalování a nemusím nic předem konvertovat.

ramirez*
hodnocení

Pamatuju, že jsem to měl v jednom starším Neru taky, pak jsem to inst. CD ale někde ztratil, koupil si tedy nové a tam už to nebylo...

doplněno 21.10.12 14:59:

Jinak jasně, používám to na filmy a hlavně na zápasy Manchesteru United, co si nahraju přes TV kartu v PC a jelikož můj DVD přehrávač neumí přehrát formát avi, musím to prvně zkonvertovat.

ladinpraha*

Zkus ve Startu pohledat: Nero - Fotografie a video - Nero Vision.

stribrnak*

pavkazji*
hodnocení

0x
ramirez*
hodnocení

Díky, koukám, že je free, tak to hned vyzkouším :)

hodnocení

0x

Roky používám Convert X to DVD

slunecnice.cz/...

doplněno 21.10.12 14:45:

Zvládá nejenom AVI, ale i další formáty.

pavkazji*

ramirez píše že Convert X to DVD nechce!

To jsem přehlédl... omlouvám se.

Nicméně u toho programu lze nastavit, jak moc má zatěžovat systém.

ramirez*
hodnocení

A můžu se zeptat, kde to najdu? To myslíte to "Priorita překódování"? A když jí snížím, nebude ten výsledný obraz jak z nahrané VHSky? :)

naihonn*

Nemám ten program, ale i tak je jasný, že tohle nastavení kvalitu obrazu neovlivňuje. Jediné, co se stane je, že to bude úměrně tomu déle trvat.

Přesně tak, jedná se o volbu "priorita překódování" v záložce "kódování".

A jak napsal kolega, ovlivní to délku zpracování. Nicméně u sebe mám vyzkoušeno, že je-li nastavena na "normální", tak se dá na PC normálně pracovat (tedy až na hraní her... *smich*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]