Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestavení PC - chyba před BOOTem

Od: lukasb* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
měl jsem doma pár komponentů PC a ještě nějaké jsem dostal z práce. Řekl jsem si, že sestavím PC.
Vše do sebe zapadá - spolu funguje.
PC nemám ve skříni, ale normálně rozložený na stole. Nyní má zdroj,CPU, MB, RAM, GPU a monitor :D
Mohu ještě připojit HDD(prázdný-bez OS) a mechaniku - ale jde mi jen o to se dostat do Biosu(ne instalovat OS),tedy rozběhnou jen bios.
Po stisknutí tlačítka Power se zapnou větráčky a PC začne pracovat a po cca 3sec se větráky přestanou točit(tedy podle mě celé pc přestane pracovat). Co mám špatně? Nebo jak se dostat do Biosu - na hdd nic není a momentálně ani není zapojen.
Každá rada je cenná :) Předem děkuji
Snad to bude jen maličkost :)
Lukáš

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

..."má zdroj,CPU, MB, RAM, GPU a monitor"... - něco je špatně... :-D Má i klávesnici? - bez té dost často pecka nenajedou...

Špatně může být - pokud přijmu variantu, že všechny díly jsou OK - kmitočet CPU, RAM (je možné, že lze nastavit i to, že jsou vzájemně nekompatibilní)...

lukasb*
hodnocení

mám i klávesnici ..
a různé kmitočty se ale nastavuji právě v biosu ne?
sinner

zdravím jak psal @mowla .nemusí to vše dohromady pasovat. vzlaštˇ pokud je to taková divočina .Pokud chceš jen do biosu tak nepořebuješ zapojovat HDD nebo dvd to tě snad napadne ,pokud pc nenaběhne po resetu biosu .Tak je něco špatně..lepší bude napsat vše co máš na stole ;)

lukasb*
hodnocení

CPU: Athlon 2800 XP+ socket A (462)
RAMky: Nanya 256MB 1Rx16 PC2 3200U-333-C1
MB: nevím jméno
D33007
socket 462
polepky: 0103
VHB42
mowla*

No jo - základ je vědět, jaký je MB - nezáleží jen na socketu, je potřeba vědět, jaké jsou možnosti nastavení a hlavně, kde se to nastavuje...

Bez toho se ai nehnem´...

BTW - v BIOSu si případně můžeš nastavit (někdy) overclock, ale základ je se do toho BIOSu vůbec dostat...

;)

doplněno 20.10.12 22:52:

Pokud dobře vidím, jsou na MB nějaké Jumpery - nebylo by špatné mít jejich popis (než fotka je lepší manuál ;) )...

Sestavení PC - chyba před BOOTem
lukasb*
hodnocení

FIC AN17 ixbt.com/... -jun2k2/an17-board.jpg Tohle je ona ..
sinner

Název tam je napsaný ,i když dost krátký měla by to být tato ixbtlabs.com/...

sinner

a seznam podporovaných cpu cpu-upgrade.com/...

co na to teď řekneš;)

lukasb*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ale pravděpodobně znám už odpověď.
Mám tam procesor Athnon XP 2800+(který sice zapadá do socketu), ale MB podporuje pouze do modelu 2200+.
Zkusím tedy CPU vyměnit.

Jumpery by měly být: (ty co jsou na obrázku zakroužkované + od shordu dolů)

R_G_G_L
F-AUDIO

dole:

USB 2/3
SPK
PW-LED
F_PNL

hodnocení

0x

Také doporučuji reset Biosu pomocí jumperů. Kdo ví co je tam nastaveno a hardware to nepodporuje. Pokud by byl nepodporovaný procesor, tak by pravděpodobně jel v nouzovém režimu na nízkém taktu. Dopuručil bych vyzkoušet i jiný zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]