Nejste přihlášen/a.
Cauky, zacina na me lezt obdobi vanoc. Uz je tesne za rohem a ja jsem ted brouzdala internetem, abych si udelala nejakou tu pribliznou predstavu co svym znamym koupit.
Natrefila jsem na zajimavy obchod, ale kdyz kliknu na nejake zbozi, tak to zase prehodi na uplne jiny web. Dela vam to stejny? Je to stranka vanocni-darky.cz vanocni-darky.cz/... .
Mam zbytecny strach a normalne to muzu objednat z toho presmerovaneho obchodu? Kdyz se divam na internet, tak je to asi v pohode, ale znate to: Dvakrat meř, jednu řež. Diky vsem.
Nevím, já jsem otevřela zmíněnou adresu a na té adrese se mi otevřel eshop, nikam se to nepřesměrovalo, zkušenosti s nimi po netu jsem nenašla, osobně tam nenakupuji. Ale přesměrování adresy neznamená ještě podvodníka, to má spoustu obchodů, změní web, chtějí lepší adresu a tu původní ale nechtějí zrušit kvůli starším zákazníkům. Toho bych se nebála, pokud se nejdná o banku. Jinak můžeš dárky nakupovat třeba tady a ještě udělat dobrý skutek. fler.cz/...
Vánoční-dárky.cz si vydělávají provizemi z nákupů zákazníků, kteří na weby jednotlivých obchodů přijdou přes Vánoční dárky.
Bát se sice nemusíte (asi), ale já bych dala přednost klasickému vyhledávání a přímému výběru obchodů (zadala bych např. do Google určitý typ zboží a pak navštívila různé obchody).
Od věci není si před objednáním zboží v e-shopu prověřit, kdo za e-shopem stojí (většinou v kontaktech), důkladně pročíst obchodní podmínky a vyhledat si zkušenosti zákazníků s konkrétním e-shopem (bohužel přibývají podvodné e-shopy, o nichž po zaplacení už nic neuslyšíte).
Podvodu se zpravidla nemusíte obávat u zavedených větších e-shopů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.