Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jde o inkoustové multifunkční zařízení (nikoliv jen tiskárnu) CANON PIXMA MP210. Hlásí to, že nádržka přebytečného inkoustu je plná a že je potřeba do servisu. Při zběžném průzkumu jsem něco jako hadičky (jednu z nich - tu s černým inkoustem - plnou) a nádržku našel. Lze ji vyměnit/vyprázdnit i bez návštěvy servisu? A v servisu by to, myslíte, dokázali opravit?
Děkuji
J. Vaňátko
Primární problém není v "plné nádržce přebytečného inkoustu", ale v tom, že tiskárna má ve firmware nastaveno, že po určitém počtu čištění hlav má tuhle ´závadu´ hlásit... Tím je zablokován další tisk. Podle marketingového prohlášení Canonu je to prý proto, aby z případně opravdu plné nádržky nevytekl inkoust a nevznikla tím uživateli škoda, podle jiných pramenů proto, aby byl uživatel nucen navštívit servis a nebo (lépe) si koupil jinou tiskárnu - nehodící se škrtněte...
Návod na reset tiskárny jsem našel (nemám Canon, takže jej nemůžu vyzkoušet) - tady - tricks-collections.com/... - takže to můžeš zkusit...
Případné skutečné vyprázdnění nádržky by (podle mne) mělo být triviální záležitostí (osobně bych je ovšem asi vůbec nedělal)...
Děkuji za odpovědi. Reset zkusím...
Nicméně doopravdy není možné, aby tam nějaká nádržka byla? Ty tonery se vždycky po tisku zastaví na takové odstavné destičce a od ni opravdu vedou dvě hadičky - jedna od barevného a druhá od černého inkoustu a zdá se, že ustí do válcovité plastové nádobky, ke které se však jen tak nedostanu... . Takže je mi to divné.
Mimochodem ta odstavná destička je celá od vyteklého inkoustu a ten začíná kapat všude kolem. Jinak ten "filc" nebo kus molitanu či co to je, a který by měl být na dně této tiskárny Multifunkčního zařízení), je více méně čistý a také bohužel nesnadno dostupný (pokud je to vůbec on)...
Připomínky a rady zde jsem samozřejmě pročetl. Takže se mi ten můj případ nějak nezdá... Každopádně tisknout dál s tím jde, i když je to zdlouhavější. A také ten odpadní inkoust poteče zřejmě dál...
Diky
JV
Nádržka na odpadní inkoust tam určitě je (slouží jako ´sběrná nádoba´ na inkoust odkapaný a inkoust odsátý během čištění hlav) - ale nedomnívám se, že by byla "plná"...
"odstavnou destičku" lze vyčistit (´vytřít´) - při vypnuté tiskárně lze tiskové hlavy snadno odsunout bokem a nechlupatou hadérkou misku vytřít (hlavy pak zasunout zpět a nebo nastartovat tiskárnu, srovná si je sama).
Není tam nádržka, ale absorbční materiál po celém dně tiskárny (podobný filcu), do něj se přebitečný (odsátý) inkoust vsakuje. Doporučuji po resetu tiskárny vyjmout a vyprat ve vodě. Pokud je absorbční materiál nasycen hrozí ucpání čistícího čerpadélka.
doplněno 21.10.12 12:25: To válcové kam vedou hadičky je čerpalo, z něj pak pokračují dál k tomu filcu na dně. Pokud je parkovací místo pro hlavy zalité inkoustem tak je někde něco ucpané a blíží se velký problém, může dojít ke zničení hlavy
Už se to řešilo. Pročtěte zde:
#prebytecny+inkoust
Myslím, že to zvládnete. Já měl u Canon BJC-1000 filc, který celý nasákal. Stačilo ho vyhodit a místo něj dát nařezaný jiný na stejný rozměr, který byl stejně savý. Reset nebyl potřeba, protože ani k hlášení této chyby nebyla tiskárna vybavena.
Pokud se povede reset, tak pojede dál. Jen ji i vyčistit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.