Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon IP2700 nelze rozpoznat přes USB

Od: rozbeeth* odpovědí: 10 změna:

zdravím počítačové mágy a potřebuji poradit s tiskárnou, protože USB ji nerozpoznalo. když ji třeba tak 30x odpojím a zapojím tak se občas chytne a můžu něco vytisknout. Mám v PC několik USB, všechny jsem vyzkoušel i dokonce přídavné USB přes PCI port a výsledek stejný. přitom, když ji připojím k notebooku tak to jede bez problémů. takové záhady nesnáším. ještě mě napadá vyměnit kabel, ale když to na tom notebooku jede, tak nevím. tiskárna je půl roku stará, PC mám teď jiný, starší, na předchozím jela bez problémů. že by byly USB v háji, ale to by fungovaly alespoň ty přes PCI, že jo? ještě jsem si vzpoměl, že to vypínání a zapínání nedělá dobře myši na usb, někdy zamrzne. to je vše, co mě napadá, díky za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

No - předpokládám, že USB porty, tiskárna i kabel jsou OK... ;)

V počítači je USB 1 a nebo 2? - pokud 1, může být problém v tom, že tiskárna (má 2) se nedočká odpovědi od PC a tudíž přeruší komunikaci (zjednodušeně řečeno - nebude se s 1 bavit, i když zpětná kompatibilita USB2 na USB1 jinak funguje).

doplněno 19.10.12 23:14:

Jestli je v PC USB2 je nejlépe zjistitelné v registrech...

Spusť regedit (Start - Spustit) a v levém okně v HKEY_LOCAL_MACHINE najdi SYSTEMCurrentControlSetEnumUSBROOT_HUB20 (normálně, jakobys hledal adresář v Průzkumníku). Pokud tam je, je v PC řadič USB2...

Bacha - v tomto programu nic !neměň! a při ukončení !neukládej!.

doplněno 19.10.12 23:37:

Další, co mne napadá - jestli tiskárna není s nějakým dalším, na PC instalovaným, zařízením v konfliktu. Nemusí přitom jít o zrovna USB připojení (i když se nabízí občas tuhnoucí myš)... Pokud možno vše poodpojovat (či vyměnit za jiné - myš, klávesnici, pokud jsou flashky, jiné tiskárny apod., ...), restartovat počítač a zkusit připojit tiskárnu...

A - podle popisu by tiskárna měla mít wifi - pokud nic nepomůže, šlo by koupit třeba USB wifi a tiskárnu připojit bezdrátem (já vím, problém to neřeší - ale aspoň obejde)...

;)

rozbeeth*
hodnocení

1 nebo 2 to nevím,nějak to nemůžu najít. díval jsem se do biosu a změnil rychlost usb na pomalejší, ale žádná změna. jsem to zapoměl napsat prvně.

rozbeeth*
hodnocení

tak jsem se znovu podíval do biosu a je tam usb 2.0

doplněno 19.10.12 23:23:

i přes ty registry je tam ten hub20

rozbeeth*
hodnocení

myslím, že tiskárna wifi nemá.

vyměnil jsem myš za ps2 a odpojil scanner, bohužel žádná změna

mowla*

No jo - kouknul jsem na Canon, wifi fakt nemá... ;)

Teď už mne napadají jenom takové ´ptákoviny´ jako jestli je OS na PC v pořádku (konflikty, malware, ServisPack...)... Není připojení tiskárny nějak závislé na nějakých (ne)spuštěných programech?

Hmmm - malá pravděpodobnost... Třeba napadne něco někoho jiného...

terop*
hodnocení

0x

Může to být taky příliš dlouhou přípojkou USB nebo OS win 64bit mně taky nechtěl brrát tiskárnu Canon IP 1200.

Dejte vědět jaký OS máte a délku USB kabelu.

rozbeeth*
hodnocení

mám nově nainstalovaný pc, win xp všechny s.packy. kabel je asi 1,2 m prostě normálka

terop*

Váš popis skutečností mi silně připomíná moje bývalé problémy s externím diskem 2,5".Taky jej to někdy načetlo a někdy ne.Bylo to způsobeno sníženým výstupním napětím na USB portech.V opravně mě technnik poučil,že tento externí disk a stejně tak tiskárny a skenery vyžadují,co nejkratší(ten máte dobrý)kabel a plné napětí na portech USB.Koupil jsem USB HUB se zdrojem a je to OK.

Pokud máte možnost si takový USB HUB půjčit,tak to zkuste.Neradil bych zatím kupovat i když jeho cena není vysoká(asi 200Kč),pokud by příčina potíží byly v něčem jiném.

Další možnost je tiskárnu odinstalovat a provést novou instalaci s tím,že v průběhu instalace nebo po ní se musí provést update.Tento problém měla má známá.

Dejte vědět

Scanner, externí HDD napájený z USB možná, ale tiskárna rozhodně napětí z USB vůbec nepotřebuje. A PIXMU jsem měl napojenou 6m USB kabelem a žádný problém...

doplněno 22.10.12 08:00:

já bych udělal přeinstalaci ovladačů a hlavně nezapomenout na to, že tiskárna nesmí být do poslední chvíle instalace připojená do USB

doplněno 22.10.12 08:06:

terop:

zařízení co potřebují 5 Voltů z USB, hlavně externí HDD, nemusí mít co nejkratší USB kabel, ale kvalitní kabel. Jsou mezi nimi velké rozdíly. Jsou 0,5m kabely na kterých napětí spadne na takovou úroveň, že na HDD LED signalizuje, ale na poslech se disk nerozběhne do otáček, jsou třeba dvoumetrové a kupodivu i slaboučké kabely a nemám problém.

rozbeeth*
hodnocení

po všech těch čachrech a machrech tiskárna tiskne, ale píše to, že neodpovídá. no zatím to nechám tak, mám už toho zkoušení plné zuby, jinak díky za názory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]