Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mně někdo jednoduše a srozumitelně napsat, co je potřeba mít, aby jsem mohla používat notebook nejen doma? Já ho dostanu k narozeninám a vůbec nevím, jak se můžu do notebooku podívat tam, kam přijdu nebo jak je to v reklamách a používají ho ve vlaku atd. Třeba vypadám jak "blbeček", ale o takových věcech fakt nic nevím (ještě jsem to nepotřebovala). Hlavně stručně a jednoduše a ne nějak "chytře", že zase nebudu nic vědět
Je to přenosný počítač, takže se chová úplně stejně doma na stole, jako kdekoliv jinde. Prostě kdekoliv ho zapneš, tak ho můžeš používat. Jediný rozdíl je, že doma ho můžeš mít strčený v zásuvce a mimo zásuvku jsi odkázaná na baterii, která samozřejmě nevydrží věčnost, občas je potřeba nabít, stejně jako třeba mobil. Ale dnešní notebooky mají celkem dlouhou výdrž baterie.
Pokud bys chtěla někde venku používat internet, je třeba si pořídit nějakou verzi mobilního internetu, nebo se spoléhat na dostupné wifi sítě...
Neměj strach, všechno určitě hravě pochopíš sama.
Pokud si nechceš platit ´mobilní´ net (tedy datové přenosy), budeš se moci připojovat jen někde - tam, kde je wifi (předpokládám, že wifi je v notesu už naprostým standardem)...
Pokud se ale budeš chtít připojovat opravdu leckde, budešk notesu ještě potřebovat modem (buďto GPRS/EDGE a nebo 3G) a platit datový tarif. Ohledně modemu se domluvíš nejlépe s operátorem (podle pokrytí místa, kde budeš).
No - a pak se budeš muset s notesem trochu naučit zacházet, protože ´sám od sebe´ se nepřipojí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.