Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před chvíli mí synek na otevřený notebook hodil tužkovou baterku. Zasáhl ho tak, že půlka monitoru je jakoby rozbitý obraz. Monitor zvenku není nijak poškozen, ale ten obraz ano. Přesto, že jsem pc restartovala a vypnula, tak pořád nabíhá půlka normálně a půlka ta barevná se znázorněním zásahu a roztříštěnost co s tím?
Vyměnit monitor - přestože folie, která kryje povrch je netknutá, prasklo sklo obrazovky - to je neopravitelné...
Otázkou je, jestli se vyplatí oprava (výměna jen obrazovky) a nebo rovnou koupit nový - osobně, pokud monitor není nějaká ´speciálka´, se přikláním ke koupi nového - je to rychlejší, s novou zárukou - a - pravděpodobně, i levnější...
doplněno 19.10.12 12:30:Externí monitor lze koupit a připojit - právě to je to levnější a rychlejší řešení... Tedy - pravděpodobně, na notebooku musí být konektor.
A je vyděláno. Jestli používáte notebook opravdu jako přenosný počítač nemine vás oprava. Podle velikosti displeje počítejte 2000,- a víc. Šikovný člověk si přes aukro koupí nefunkční notebook stejné značky a udělá si ze dvou kusů jeden funkční ale to už chce trochu technických znalostí.
Jestli NTB používáte jako náhradu stolního počítače, pak vás levněji než výměna monitoru příjde nákup externího LCD monitoru.
Výměna LCD panelu podle typu cca 2.500 - 8.000 Kč. No nazdar.
doplněno 19.10.12 12:17:Pokud ntb používáte jen doma, tak slušný stolní monitor na aukru se dá najít tak od 1000 Kč
mě fakt vomejou Děcka všecko zničí... Původně mě napadlo, že se to nějak tou baterkou zmagnetizovalo a že by to snad spravit šlo, abych doma nedostala kázání od přítele..
no jo, pak mě ještě napadlo, když mám děti pojištěný na odpovědnost za škody a šla bych na pojišťovnu, že to rozbil u kamarádky doma, tak to by snad mohlo nějak jít vyřídit,ne?
To je taky řešení. Záleží ovšem na tom, jakou máte na pojistce spoluúčast, pokoušet se o pojišťovací podvod a pak zjistit, že máte spoluúčast 2000 a pojišťvna vám smrkne 500 to je na pováženou.
LCD do notebooku se dá výhodně sehnat na Aukru, šikovný jedinec vám jej vymění, není to žádný problém...
doplněno 19.10.12 12:41:Jinak, pojišťovny dělají podvody denodenně na nás pojištěncích :D
děkuji. Takhle nějak to budu muset pořešit. Na pojišťovnu kašlu, to nestojí za to. Až něco rozbije u cizích..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.