Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazuje se pevný disk

Od: yunax2* odpovědí: 27 změna:

Ahoj, dnes jsem si přinesla PC z opravny. Měla jsem 500GB disk vyrtuálně rozdělený na dva.

Ale když jsem ho doma zapla zobrazil se mi pouze jeden disk 226GB .

Nevíte prosím jak co s tím? Kde bych mohla nastavit aby se mi robrazil i druhý disk?

Děkuji za odpověď

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Start - Ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Správa disků...

Tam by měly být vidět i diskové oddíly např. bez přiřazeného písmene, což je chyba, která znemožňuje zobrazení disku v Tento počítač...

Měla´s tam nějaká data?

doplněno 18.10.12 18:49:

No jo - omlátit jim to o hlavu, nepořádníkům...! *cert*

Takže o data nejde? - OK - vpravo od toho Céčkaby měl být volný obdélník, ťukni na něj pravým a z menu zvol Vytvořit oddíl, poté Přiřadit jednotce písmeno (zvol si třeba D: - nebo na jako jsi zvyklá) a poté Naformátovat (a případně odškrtni Rychlé formátování)... Doufám, že si ty položky menu pamatuju dobře (pokud ne, taj je to ´tak nějak´ ;) )...

Tím by to mělo být hotovo...

yunax2*
hodnocení

Tak ve správě disků se mi zobrazuje opět jen disk C.

Měla jsme data na obou discích ale velý disk se mi smazal takže ho mám td úplně volný. Ovšem zobrazuje se jen jedna polovina. Nevím asi to tam v oprvně zapoměli připojit ale není to moc příjemné když několik dní čekáte na počítaš přinesete si ho domů a zase je něco špatně :(

yunax2*
hodnocení

Děkuji moc za radu :) A kde ten obdelník přesně je? Nějak ho nemůžu najít :D

mowla*

´Prázdný obdélník´ je ve Správci disků buďto vedle obdélníčku C: (a nebo pod ním)...

doplněno 18.10.12 19:41:

Můžeš Správce disků ´nafotit´ a přiložit? (Ctrl +Alt + PrtScn)- já si to nevyzkouším (nechci si oddíl rušit ;) )...

yunax2*
hodnocení

Tak když na to kliknu tak mám na výběr jen:

otevřít

prozkoumat

změnit písmeno jednotky a cestu

vlastnosti

nápověda

ale vytvořit oddíl ne :(

yunax2*
hodnocení

tak tady jsou screeny :)

Tak to s Vámi pěkně vyběhli, protože Váš disk vyměnili za 250GB. Co nejdříve tam jít a reklamovat opravu, stěžovat si, dupnout si!

yunax2*
hodnocení

to snad není možné, nechápu jak si to mohl vůbec dovolit. Zítra tam dojdu a jsem zvědavá co mi na to řekne!

mowla*

Úúúúúúúúfff...

Tak podle tohoto to vypadá, že v servisu vyměnili disk za ´dvoustovku´ - Správce neukazuje žádnou nevyužitou část disku...

Kruci - jen pro jistotu - jsi přihlášena na účtu s administrátorskými právy? Jaké máš Win?

doplněno 18.10.12 20:36:

V tom případě jim ten počítač o hlavu omlať ne obrazně, ale fyzicky!

*smich*

doplněno 18.10.12 21:01:

Některé opraváře je potřeba hardwarově zabít - kladivem...

*zed*

yunax2*
hodnocení

tak to je teda pěkný že mi vyměnil disk. Jak si tohle vůbec může dovolit?

Mám Windows Xp professional, ale myslím že to originál není určitě.

oni si to dovolit nemůžou, ovšem svi*ě jsou všude... proto je dobré mít v rodině/mezi známými někoho, kdo počítačům rozumí a umí je opravit, potom se nic takového stát nemůže.

Je to nějaký větší servis, nebo nějaká malá pochybná firmička?

yunax2*
hodnocení

je to malá firma, je to kousek od mého domu, byla jsem tam opravit PC 3x a pokaždé byl problém (ano jsem opravdu nepoučitelná) Tohle bylo po 3x a taky naposledy! Nejvíce mě štve že se mi třeba v mém starém disku "hrabe"! Tohle se mi opravdu ještě nestalo aby si někdo tohle dovolil. Asi si myslel že jsem hloupá, že na to nepřijdu. Hned jak jsem PC zapla jsem si zkontrolovala velikost disku a hned jsem na to přišla. Navíc se mi před 15 minutami počítač sám vypnul takže to vypadá na opravdu "kvalitní" opravu :(

hodnocení

0x

Těžko můžeme vědět co s tím udělali. Zkuste si tam zajít a zeptat se jich.

iz*
hodnocení

0x

Počítač je nutné vyzkoušet hned v opravně ještě před podepsáním (případně zaplacením) opravy. Na opravu je záruka. Takže teď bych s tím nic nedělala a vrátia do opravny jako reklamaci. (Změníte-li něco po opravě, nemusela by opravna uznat záruku.)

doplněno 18.10.12 22:46:

Počítač mohl po opravě vydávat někdo jiný, nemuselo jít o toho, kdo PC opravoval. A pokud si ten, kdo PC přebíral, nenechal PC předvést nebo se nezeptal, co PC vlastně bylo, těžko mít předávající za zlé, že se o ničem nezmínil.

___ Dáte nám vědět, jak to zítra dopadne?

yunax2*
hodnocení

Určitě bych si to na místě zkontrolovala ale přebíral za mě počítač někdo jiný. No když se mi to nepodáří vyřešit tak tam PC zítra znova odnesu.

yunax2*
hodnocení

Určitě to opravoval ten stejný člověk co to přebíral protože je to opravdu malá firma a jsou tam jen 2 opraváři.

Určtitě sem dám zítra vědět jak to dopadne, to bude ještě asi zajímavé co mi k tomu pán zítra poví :D

yunax2*
hodnocení

Tak jsem počítač otevřela a na disku je napsáno 250GB takže je to opradu tak! Neřeknu kdyby se ten opraváč alespoň zmínit že musel vyměnit disk. Ale řekl že celý disk se smazal a je vyčištěný.

Přitom oprava stála 500,- kč takže nechápu proč tam dával úplně nový 250GB disk a vůbec o tom nic neřekl!

jdukolem

Nový stěží,tímhle zjistíš hdtune.com/... kolik má natočeno hodin.

yunax2*
hodnocení

už jsem si to stáhla. A kde přesně zjistím kolik to má natočeno hodin?

18.10.12 22:11

tady

Nezobrazuje se pevný disk
yunax2*
hodnocení

Tak mám tam 13209 :(

Co s tím bylo než jste to tzam odnesla? Jestli byl ten starý disk nefunkční (třeba vyhořelý), tak vám tam ze své dobré vůle dal disk jiný a funkční, ale měl by vám o tom alespoň říct a zeptat se zda souhlasíte. No nechte si to od nich vysvětlit.

yunax2*
hodnocení

Počitač se hrozně sekal a po restartu naskakovala hláška že není k PC připojený disk a ani nenabíhal windows. Bylo mi hned jasné že disk bude určitě celý smazaný. Takže jsem ho donesla do opravny a dnes jsem ho dostala opravený, ovšem během těch 6 hodin co ho mám zapnutý se už 2x sám vypnul :( takže to moc neopravili :(

iz*

To bych tipovala na přehřívání.

Je možné, že restarty jsou kvůli přehřívání. A disk nebyl smazaný ale opravdu odešel. Kdyby byl smazaný, psalo by to v BIOSu, že připojený je.

Nedavno me taky takhle zlobil PC. Vymenil jsem mu zdroj a je klid.

yunax2*
hodnocení

0x

Ano také si myslím že se přehřívá ale je to divné protože s tímhle problémem jsem tam šla minule. Vyměnil mi zdroj že prý mám příliž silnou grafickou kartu. Je ale divné že se problém opět vrátil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]