Nejste přihlášen/a.
Moji známí včera zakoupily notebook,nejsou v tomto oboru moc zaběhlý,takže nakoupily spíše podle vzhledu modelu a ceny (cca 10tis.). Vím, že se dá zakoupit PC buď s OEM verzí ,nebo bez OS.Zde OS je,ale nedostali k tomu žádné podpůrné/recovery CD.Zajímalo by mne,co dělat,když se OS zhroutí.Mají navštívit prodejnu pro přeinstalaci,nebo je tam jen nějaká zkušební verze třeba na 30 dní?Po 2 hod. práci na NT se nic o zaregistr. produktu nezobrazilo.
O jaký OS jde?
Win mají na registraci 30 dnů (nepletu-li se)...
OS bývá na disku předinstalován a současně je na disku tzv. "recovery oddíl", z něhož lze - v případě potřeby, OS reinstalovat... CD/DVD už dneska dostane kupující jen na ´nátlak´ - a když jsem kupoval notes naposledy, nešlo o original media - prostě vypálené ISO instalačky...
Pracuje se s tím podobně, jako s instalací na DVD (možnost Recovery lze spustit po zapnutí notesu klávesou Escape - příp. možná jinou, to bude určo v manuálu...).
A Recovery umožňuje obsah i vypálit...
BTW - CD k netbooku (předpokládám, že mechaniku netbook nemá) je taky ´dobrý´ řešení (jasněže jde obsah přenést na flash - ale to cédo laika asi pobaví)...
V tom případě jde o nebývale vybavený netbook...
To Petrrr: No - já nevím, co má - ale 18.10.12 10:41 píše o netbooku...
Jde o W7 32bit, mrknu na to.Mám ho doma,protože jim tam budu dávat několik programů
doplněno 18.10.12 10:39:...jak se popřípadě s recovery oddílem pracuje, jde o nějaké spouštěcí exe?
doplněno 18.10.12 10:41:Pokud je takováto verze již v ceně PC,tak se mi to zdá nepraktické.Co když například odejde po záruce HDD.Já mám třeba u netbooku Recovery na CD.
Omlouvám se za dezinformaci o výkonu, jde nakonec o 64bit,ale překvapuje mě jeho rychlost,má něco přes 2ghz procesor,ale stěží zvládá 2 operace najednou. Rovněž defragmentace Defragglerem mu trvá věčnost.Na disku, kde je podle mapy Defraggleru zaplněna jen horní řádka se nyní defragmentuje již půl hodiny a je hotovo 20% a odhadovaný čas do konce je 1 den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.