Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nees formát

Od: hella* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

našel by se zde, prosím, někdo, kdo by mi polopaticky a jako pro blbý ;) vysvětlil, co je to Nees formát dokumentů a jak se naučit dokumenty do tohoto formátu poskládat? Na Googlu jsem kupodivu nenašla nic použitelného...? Děkuji moc a omlouvám se předem za svoji bídnou PC gramotnost.

doplněno 17.10.12 09:57:

Rozpis zkratky je: Non eCTD electronic submission.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Co jsem tak v rychlosti koukal na eCTD a zjistoval, o cem to je, tak dospivam k nazoru, ze tvoje otazka nedava smysl a to z tohoto duvodu:
"eCTD electronic submission" (to je to "ees" v "Nees") je standardizovany format (zvany eCTD) dokumentu v elektronicke podobe (to je to "electronic submission"), ktery farmakologicke/farmaceuticke ("vyrabejici lekarske prasky") firmy predavaji statnim institucim, ktere maji ze zakona na starost dohled nad trhem s lecivy. Informace v tomto dokumentu jsou tyto: administrativni, doporucene davkovani, vyrobni kvalita, vysledky klinickych a neklinickych testu.
"Nees" je Non "ees", tedy vsechny jine typy dokumentu v elektronicke podobe, ktere NEODPOVIDAJI standardu a formatu eCTD. To muze byt naprosto cokoliv a protoze jsi nenapsala, jak ten tvuj jiny format vypada (napr. jake udaje a v jakem poradi se do nej zapisuji), tak ti tady ani nemuzeme poradit, jak je do tohoto formatu poskladat, jak pozadujes.
Nejdrive musis zjistit, jak vypada ten format (tj. struktura udaju) dokumentu, ktery budes vyplnovat a teprve pak muzes zacit zjistovat, jak to do tech kolonek poskladat.
Uz me nenapada, co vice k tomu rici.
Predstav si to na prikladu danoveho priznani. "eCTD electronic submission" je elektronicke podani (napr. zaslani emailem nebo vyplneni na webu financniho uradu) standardniho danoveho priznani (formulare).
Nees by bylo podani elektronickeho priznani dani na jinem formulari, nez je ten standardni. Jak ten nestandardni formular vypada (jake ma kolonky a jake udaje se do nej v jakem poradi zapisuji) jsi nam ale nerekla, takze ti nemuzeme poradit, jak ten nestandardni formular vyplnit.
Uf, snad jsem to trochu osvetlil :-O
luke237
Zapomnel jsem pridat link na Wikipedii na (anglickou) verzi clanku Electronic common technical document (eCTD).
hella*

Moc děkuju za informace, ochotu a snahu! Já zatím dosud zjistila, že nejlepší pro nastavení a členění (farmaceutických)dokumentů v NeeSu zřejmě bude Adobe Acrobat X Standard (a vyšší verze) - a docílila jsem toho soustavným otravováním na zákaznické lince... :). Každopádně moc díky!

luke237
Zakaznicka linka koho? Jak po vas muzou chtit zpracovani dat do nejakeho formatu, kdyz vam ani nereknou, jaky program na to pouzivat?
luke237
Koukal jsem po tom NeeS jeste trochu vice a stranka eSubmission (projekt Evropske Unie) je velice dobrym zdrojem informaci. Verim, ze az si to vsechno prectes, budes mit velice podrobne porozumeni cele problematiky. Pise se tam mimo jine i o tom, proc je Adobe PDF viewer nejlepsi reseni na prohlizeni :) (Odpoved: nejcastejsi format podani eCTD jsou prolinkovane soubory PDF).
luke237
Practical guideli/... (NeeS) [PDF, 83K]
Nalezeno na strankach European Medicine/...

luke237
hodnocení

0x
Cim vice ctu o tom NeeS, tim vice se divim, proc se potrebujes naucit vytvaret NeeS format, kdyz dokumenty v tomto formatu byly prijimany jen v roce 2009 a od 1.1.2010 prijimaji uz jenom dokumenty ve formatu eCTD. Z toho by mi vyplyvalo, ze v lepsim pripade clovek v soucasne dobe bude chtit mit uz jenom moznost cist drive vytvorene dokumenty.
Statement of inte/... [PDF, 19KB]

luke237
hodnocení

0x
Jeste par dalsich minut stravenych ctenim popisu formatu eCTD a budu se moci nechat zamestnat na pozici koordinatora korespondence s evropskym regulacnim uradem pro farmatika *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]