Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Web camera doma a koukat se domu z prace

Od: rosiere* odpovědí: 28 změna:
Mam klasickou webcamerku do usb.Jak to udelat abych videl domu z prace? :) Poradite nekdo?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

1x
Tento prográmek to umí: Active WebCam. Spustí se na něm HTTP server a jste-li stále připojen k Internetu, máte možnost se podívat na to co kamera snímá odkudkoliv ve světě. Používám to již asi dva roky a vzhledem k mým zahraničním cestám jsem "stále doma".
rosiere*
hodnocení

jo jooo to by mohlo byt mozna ono :) dekuju za tip,zkusim to :) To skype neni spatny,ale po restartu syna ci kohokoli jineho mi to shodi a dokud se ja jako admin neprihlasim na svuj ucet tak se uz sam Skype nespusti.Jiak skype neni spatny,ale jeste to neni to prave orechove :) Jdu zkusit Vasi alternativu jak to pobezi :)

Jako starého paranika mě zajímá zabezpečení- pak by mi každý koukal domu...dík
tesyk*
Po spuštění http serveru to vygeneruje ip adresu, kterou znám jenom já, navíc lze omezit počet diváků třeba na jednoho, eventuelně lze přístup zaheslovat.
Heslo beru, diváky taky, IP adresu...tu ti to vygenerovat nemůže, máš jednu a to tu kterou máš na internet, takže bacha ;)
qwertz*

Bezpečné to vůbec není, co si budem povídat... Přece jenom máš někde obrázek a najít tento obrázek je pro nějakého robota otázka pár minut. Leda to ukládat někam do databáze a šifrovat a pak to chránit heslem, ale na to asi žádný software není. ..

tesyk*

Nevím, jestli tazateli jde o nějakou zvláštní bezpečnost. V mém případě ani ne. Nesnímám nic zakázaného a řekl bych, že s výjimkou sousedů v nejbližším okolí, beztak nikdo neví co to je za záběr. Občas bývám na cestách po světě a je příjemné si "zaskočit domu". I když na druhou stranu chápu, že existují lidé s panickým strachem, že je pořád někdo sleduje. A mají svým způsobem pravdu. Dřív to byl projev paranoi, dnes je to "technický pokrok".

tesyk*
Tedy, podotýkám, že snímám venkovní a nikoliv vnitřní prostor, domu.
rosiere*
hodnocení

Zdravim,tak jsem se kouknul po tom programu a stahl jej.Vypada moc fajn,ale nejak jsem to nerozchodil *plac*Jakou mate odzkousenou verzi a jak nastavit? Je mozne mi napsat na email nebo ja Vam?
tesyk*
Používám verzi 9,9. Bez problému to lze stáhnout z internetu v demoverzi ale i s crackem.
rosiere*
hodnocení

Tak to jsem take sehnal i nainstaloval a snad i dobre nastavil a stejne se z druheho pocitace na to nemohu pripojit :-/

Nemate nejaky navod jak to ma byt skutecne nastavene?Mam pripojeni od UPC a nejsem si jisty zda to neni treba ten problem.Ja uz vyzkousel takovych variant nastaveni,ze si uz nejsem snad nicim jisty :)

No nevim zda je vam to jasne ale musite mit verejnou ip adresu jinak se z netu na sve domaci pc nedostanete...
rosiere*
A kdyz mam upc kabelovku tak verejnou IP zrejme nemam jestli jsem to dobre pochopil.Jak to tedy vyresit nebo obejit? *bzum*
Jestli máš nebo nemáš to musiš vědět ty- mělo by to být ve smlouvě,ale spíš ji mít nebudeš. Musel by jsi upc požádat o přesměrování nějakého portu na tvuj pc (nevim zda to udělaj) a nebo si u nich objednat veřejnou IP. Jinak to neuděláš
rosiere*
Tak verejnou IP nemam *frajer* Za pevnou verejnou chteji korunky a to se mi moc nechce davat. Neni jina moznost jak se to da cely obejit? Mohl bych sice zapnout nahravani a pak se na to kouknout dodatecne,ale preci jen je to podle me narocnejsi.Preci v dnesni dobe uz by mohlo byt nejake reseni i za cenu nejakehosoftwarove meziclanku . Kdyz se dovolam na skype tak bych se mohl nejakou ojebavkou dostat i na tenhle program.Nevim,myslim si,ze by to melo nejak jit obejit :)
qwertz*
A proč nepoužiješ soft, jak jsem ti radil? To pak žádnou veřejnou IP adresu nepotřebuješ. Tomu softu nastavíš přihlašovací údaje na ftp server (můžeš použít nějaký free webhosting) a pak se jednoduše budeš přez prohlížeč dívat na webovou stránku, na které bude obrázek, který se bude třeba každou minutu měnit.
rosiere*
Tahle moznost nesplnuje co bych od toho chtel.Tento program prakticky umi vse co jsem chtel a mel predstavu.Takze se ho nechci vzdat jen kvuli verejne IP. Tvuj navrh je sice pouzitelny,ale neni to co bych zrovna potreboval.Mozna kombinace webhostingu a tohoto programu by mohla fungobat.Ja nevim,ale nejak bych to chtel rozchodit.Nevim jeste jak,ale urcite to nejak musi jit i bez verejne IP :)
Myslim si že hosting tě brzo odkopne- nesplňuješ podmínky a zruší ti účet.
To tazatel- ano skype jde,ale to funguje truchu na jiném principu, už jen proto že základ ti tam dělá skype server...nevim jak jinak bys to udělal a zvlášť když jedno pc je firemní a taky bez veřejné IP...
rosiere*
Cozpak to , v praci mam verejnou IP,ale na UPC doma nemam *nevi*
Když nechám dotaz stranou, ty si seš jistý že máš veřejnou? Nebo ano máš veřejnou ale na vašim hlavnim routeru či proxyně,ale předpokládám že ji nezpravuješ aby sis případně nasměroval porty...
rosiere*
hodnocení

Tak ted jsi me dostal :) Zjistim a napisu :)
rosier
Tak v praci mam pevnou IP , ale stejne to cely nejak nechodi , manuál by to chtelo a vice lidi , kteri s tim programem maji zkusenosti *plac*

hodnocení

0x
V práci si nechej puštěný PC s kamerou a skype si nastav na automatický příjem hovorů a automatické vysílání videa. Když si potom do práce "zavoláš", uvidíš, co se děje. N akaždém PC však musíš mít jiného uživatele.
rosiere*
hodnocení

Vypada to jako snadne reseni,ale treba by to slo treba nejak pres FTP nebo tak neco.Doma jsme na PC tri.Kdyz odchazim tak se neodhlasuji a jen prepinam uzivatele.Nejsem si jisty zda se to samo dokaze na skype na pozadi spustit :)

No jo něco za něco- buď si zajisti puštění toho skype, nebo bys musel nahrávat (nebo tedy snímat) stále tou kamerou a třebas přes www server (nemusíš na to mít stránku, řekněme že stačí i něco na stream,ale otázkou je zda by ti to jelo z práce- VLC player například) si streamovat video...
rosiere*
hodnocení

Cozpak o to z prace by to jelo,jeste je to spis vsechno ve stadiu uvahy.Klasika IP kamera by mozna bylo lepsi reseni,ale to stoji hodne penez.Vypada to ze skype bude pro tuhle obyc kamerku asi jedine reseni :)
ip kamera by byla minimalne 2tis. skype jak pise Spider by byl nejjednodussi...ale vlastne u jakehokoliv reseni se dostavame k tomu ze je potreba aby na tom pc neco bezelo (at uz skype, www server nebo treba to vlc pro stream...)
qwertz*

Mám webku Creative, k té je dodávaný soft, na kterém nastavím jak často snímkovat a adresu a přihlašující údaje na FTP+web server. Ten soft potom třeba každých 5 sekund udělá snímek a ten pošle přez FTP na server. Pokaždé ten snímek má stejné jméno, přepíše se ten původní. Pak tam máš WWW stránku, která obsahuje ten obrázek, takže se můžeš na to dívat odkudkoliv. Možná to je to, co hledáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]