Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace win7

Od: richarrd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci si na můj PC, nainstalovat win7, momentálně tam mám XP a zajímá mě, jelikož nemám cd s ovladači na základní desku ani grafiku, jestli si to win7 automaticky stáhne při instalaci. Chci mít jistotu, že při zformátování a následné instalaci win 7 bude pc fungovat :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

2x

Většinu by měl poznat - přesto doporučuji si stáhnout hlavně ovladač od sítovky - případně od desky, pokud je integrovaná, pak nebudete mít problém si případně další neznáme stáhnout už ze sedmiček

mowla*
hodnocení

2x

"Chci mít jistotu" - taková jistota bez ověření neexistuje...

Nainstaluj si W7 na jiný disk (partition) a tak si v praxi ověříš, co fungovat bude a co ne...

Obecně platí, že na čem chodí WinXP, chodí i W7 - tedy, pokud jde o ovladače, nikoli výkon... Ale z každého pravidla mohou existovat výjimky...

richarrd
hodnocení

Děkuji za odpovědi, jen se ještě zeptám mám tuto desku gigabyte.com/... , vím, už něco pamatuje, ale koukám ovladače na win7 tam nejsou, tzn, že na ní nepojedou?

mowla*

V době, kdy tato deska vyšla na trh, nebylo o Win7 ani vidu, takže logicky vyrobce nemohl dodávat ovladače...

Na druhou stranu MS do windowsů zakomponovává ovladače pro relevantní (ne příliš starý či okrajový) HW - osobně se domnívám, že Win7 na této desce pojedou - ale jak píšu, je nejlépeto vyzkoušet...

richarrd
hodnocení

Ok, díky, zkusím a uvidím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]