Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s HDD

Od: hhdkdk odpovědí: 20 změna:

Ahoj...Mám problém s HDD...Spadnul mě systém a když sem si ho chtěl přeinstalovat tak doma trvali že to udělá technik ze sousedství...Mám Win7 32bit...Udělal to že můj 550gb disk rozdělil na 20gb jednotku kam se která slouží jako systémová ukládací jednotka tedy disk c a druhý se zbytkem gb z celkové velikosti disko tedy disk d ...Problém je v tom že když něco stahuji nebo instaluji nějaký program nebo hru tak se mě to buď ukládá na ten disk c kde na to není místo nebo když změním uložiště na disk d tak to píše že je na disku nedostatek místa přitom na tom disku d je kolem 420 gb volného, poraďte protože když sem to chtěl řešit s tím technikem tak mě řek že bych stejně jen stahoval filmy a písničky a takže to nechá takhle a já nwm co s tím..Dík za radu

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Rozdělení disku na systémový a ostatní považuji za minimum (já dělím ještě dál - na dokumenty a programy + zálohy. Zkuste Scandisk a defragmentaci, to by mohlo problém s chybnou hláškou o velikosti místa odstranit. V prohlížeči (Opera a Firefox mám ověřeny, u ostatních by to mělo jít také) nastavte jako výchozí pro ukládání disk D nebo konkrétní složku.

darda
hodnocení

0x

Řekl bych, že technik ten D: disk vůbec nezformátoval.

Udělat to sám není takový problém, ale jestli se na to

necítíte řekněte jinému technikovi.

hhdkdk
hodnocení

tam by nebyl problem že bych se na to necítil ale přijdu tím o všechny data na D:/

nepřijdete

doplněno 14.10.12 10:57:

Jééé tak to se omlovám... CHYBA!

naformátováním disku se vše smaže

defragentací se vám nic nesmaže

hhdkdk
hodnocení

tak defragmentace nepomáhá

praivo*
hodnocení

0x
Technik to s tebou při dotazu má řešit. Když ne, tak ať radši drží hubu!
Spusť diskmgmt.msc (správce disků) a dej sem screenshot, ať víme, jak to vše je.
hhdkdk
14.10.12 19:04
hodnocení

tady

Problém s HDD
hhdkdk
hodnocení

jeee...to se omlouvám dám to sem ve větším

hhdkdk
14.10.12 19:08
hodnocení

tak tady :)

Problém s HDD #2
hhdkdk
hodnocení

tady to je ještě víc z detailu

praivo*
Není to vidět... Nahraj to prosím třeba na http://tinypic.com/ a dej sem odkaz...
hhdkdk
hodnocení

tinypic.com/...

Tady by to mělo být ale nwm nikdy sem s tím nedělal

Disky naformátovaný jsou, to problém není.
Buď si dávej ulož jako kde můžeš definovat místo kam uložit a dávat na Déčko a nebo přes nějakou utilitku zmenšit jeden a zvětšit druhý oddíl (např partition magic, acronis true disk director...) Ale to nejsou volně dostupné programy a být tebou tak to nedělám sám pokud ti to nic neříká...

doplněno 14.10.12 22:25:

@praivo psal jsem, že ty dva nejsou volně dostupný, ano akorát jsem to mohl formulovat lépe

praivo*
Ale bezplatná alternativa přece existuje... Neslyšels o GParted LiveCD?
Jenom je třeba před jakoukoliv manipulací s oddíly zálohovat! Stačí malá chyba, výpadek proudu apod. a data zmizí!
" Buď si dávej ulož jako kde můžeš definovat místo kam uložit a..."Ty nečteš? "...nebo když změním uložiště na disk d tak to píše že je na disku nedostatek místa přitom na tom disku d je kolem 420 gb volného,..."
doplněno 14.10.12 21:07: hhdkdk: Pravým tlačítkem na disk (i v průzkůmníku) -> Vlastnosti -> Nástroje -> Zkontrolovat nyní
doplněno 15.10.12 20:42: Ještě to nebal, nějaké možnosti ještě jsou.
doplněno 15.10.12 20:43: Stáhni si HDTune ( hdtune.com/... ), dej provést úplný sken povrchu a pokud se objeví nějaké červené čtverečky, napiš počet.
doplněno 15.10.12 21:33: Mavericku, tady ale nejde o nedostatek místa. Jde o to, že v systému se oddíl se 420 volnými gigabajty tváří jako zaplněný. A jediná možnost, která mně ještě napadá, je sken povrchu.
Ale asi by opravdu bylo nejjednodušší najít někde místo pro ta data, co už na D: jsou a celý oddíl přeformátovat.
doplněno 16.10.12 17:41: Na obrázku je volné místo vidět. Je tam dokonce>465 GB.
doplněno 17.10.12 16:46:

@hhdkdk: Už jsem mu to napsal, už můžu jenom doplňovat. Co kdyby sis radši udělal ten test povrchu?

hhdkdk
hodnocení

zkontrolování nepomohlo...Jak to tu sleduji tak mě tu asi nikdo nepomůže takže to balím

Chceš to opsat znovu?

Omlouvám se, bral jsem to hlavně podle obrázku a tam volné místo je.

Ten scandisk, spustil bych spíš v příkazovém řádku: chkdsk d: /F /X

Pro tazatele- kde je vidět, že je tam 420GB volno?

Další možností jsou i práva, když nelze někam zapsat tak se to tváří defakto stejně jako nedostatek místa. Nepokouší se tazatel uložit něco do adresáře kde nemá práva?

hhdkdk
hodnocení

nwm ale já tam vidím moc dobře kde je napsáno že je tam 460gb volného...Chce se pořádně podívat...Nemá cenu sem něco psát když pořádně ani nevidíš problém a ani to co je vidět na první pohled

Už jsem ti psal odpověď, ale ty taky moc nečteš ;) Zkus ten chkdsk a překontrolovat práva, protože k tomu ses nevyjádřil

hodnocení

0x

Pro system C: 20 GB je pekelně málo. Win7 s aktualizacemi hrozně nabobtnají.

doplněno 15.10.12 22:53:

doporučil bych pro C: aspon 80 GB, protože hodně programů (např. pro úpravu videa, vypalování ...) vytváří větší dočasné soubory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]