Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznam jaky hdd koupit do nb

Od: joujou* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
umřel mi hdd v nb Fujitsu siemens amilo pro.
Chtěl bych koupit v bazaru nebo přes internet nový, jelikož na nový nb momentálně nemám,ale nevím jak poznat, který hdd mi tam padne?
Hdd jsem si z nb vyndal,ale nevím jaké označení vzít abych koupil dobře.
Děkuji za rady

doplněno 12.10.12 11:00:

NB je AMILO Pro V3505
popřípadě jestli nevíte kde by šel levně koupit hdd nemusí být nový.
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

U NB se běžně používají HDD 2,5" standardních rozměrů. Lišit se může jenom výškou (tloušťkou), obvykle 9,5mm. Takže dohlédnout na to, aby tento rozměr odpovídal. A samozřejmě aby měl stejné rozhraní - SATA. Nejlépe vzít si ho při koupi ssebou. Použitý HDD bych nikdy nekupoval.

mowla*
hodnocení

0x

Nekupoval bych HD ´jetý´ - leda od prověřeného prodejce a se zárukou...

Pokud si nejsem jist, jaký disk potřebuju, nekupoval bych ho na netu - rozbalený se hůř vrací (byť i v zákonem dané čtrnáctidenní lhůtě).

Dneska je cena SATA 2,5 " od cca 1100 Kč, kvůli ušetřené stovce při nákupu na netu nemá cenu platit poštovné a řešit problémy s kompatibilitou... Zajdi do nejbližšího slušného krámu s výpočetkou a nech si koupený disk od technika i vyměnit (zapojit)...

:-D

doplněno 12.10.12 15:08:

Pokud BIOS umožňuje boot z USB (předpokládám, že ext. HD je USB), je potřeba jej povolit (příp. nastavit v pořadí)...

joujou*
hodnocení

Nechci do toho moc investovat, jelikož budu kupovat nový, proto jsem si říkal koupit použitý hdd s tím,že nb chvilí vydrří a potom koupím nový nb.
Nechce se mi investovat cca 1500Kč za hdd s tím,že předpokládám aby nb vydžel do konce roku a v lednu chci koupit nový :(

doplněno 12.10.12 15:04:

Ještě bych se chtěl zeptat nejde nějak spustit systém z externího hdd?
Mam na jendom hdd nainstalovaný windows xp se vším všudy, ale nevím jak to spustit :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]