Bydlím v bytě s internetem od UPC starter. Chci napojit můj notebook. Mám ho na oba spůsoby připojení teda kablové i bezdrátové. Jakou nesnašší cestu propojení zvolit? Kristy70
Ve tvém případě bych ponechal kabelové připojení. Je jednodušší na konfiguraci, nicméně zase musíš natáhnout nějakou tu kabeláž.
kristy70*
Děkuji za dobrou radu. Poradíš mi ještě kde zakoupím cenově dostupný swith, tu krabici na propojení. Přítel má internet od UPC přes modem. Moc děkuji, přeji hezký den. Kristy.
No momentík...pokud máte UPC a máte jen modem ze kterého vede síť teď na jeden počítač tak budete potřebovat buďto switch v případě že se dohodnete s UPc a přidělí vám další IP adresu pro další pc a nebo router a ten vám oddělí síť UPC na jedné straně a na straně druhé má povětšinou 4 výstupy kde je domácí síť (na venek se chová jako jedno pc- všechny požadavky pro internet jdou přes něj...) Takže bacha na to...
A proč nepoužít router s WIFI? Odpadlo by kabelování a připojování a odpojování. Z routeru to může jít do počítače kabelem a do notebooku přez WIFI, mám to doma, vyšlo mě to cca na 1500,- a konfigurace není nijak těžká, firmware routeru co mám je v češtině.
To už je jen třešnička na dortu, ale pásmo 2,5GHz je velmi zarušené (záleží na konkrétnim místě), osobně bych to řešil natažením kabelu ke stolu (spolehlivost) a wifinu bych si pustil taky a pracoval bych na ni v jiných místech- nezapomenout na zaberpečení- skrytí SSID, fitrování MAC, WPA šifrování
mrtommy*
Ano,pásmo 2,4 ghz je často rušené,doporučuji kabeláž,pokud jsem dobře četl váš příspěvek,tak chcete připojit 2 pc,některé zařízení mají dva konektory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.