Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prázdný disk není prázdný

Od: skrob® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, na disku D viz obr. je soubor, který nelze ani smazat, ani naformátovat, celý disk je prázdný a přesto píše,

že obsahuje 6GB dat. Jde se toho nějak zbavit.Díky

Prázdný disk není prázdný

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, kdysi jsem se zbavil souboru, který nešel smazat, až po restartu PC a nabootování do nouzového režimu (snad klávesou F8). Tam jsem ho potom smazal a znovu nabootoval PC normálně.

Mohlo by to pomoci. Další možnost je stáhnout si Live-CD s OS Linux, vypálit jako obraz disku a pak po nabootování z CD-ROM smazat adresář pod Linuxem. Zdravím!

16.03.13 09:16
hodnocení

Obr.2

Prázdný disk není prázdný #2
16.03.13 09:16
hodnocení

Obr 3

Prázdný disk není prázdný #3

luke237
hodnocení

0x

Jestli jsem neco neprehledl, tak to vypada, ze tech 6GB je uvnitr toho adresare SKROB.

Zapni si v menu TC Zobrazovat skryte soubory a Pocitat velikost adresaru. Tak budes hned videt, kde ti kolik co zabira.

luke237
Jestli presto chces ten adresar 33dd8... smazat, tak koukam, ze je jen "ke cteni". TC by snad mel umet mazat takove adresare standardne, jinak si nekde v menu nastav moznost mazani i "read-only" souboru.

hodnocení

0x

Při tvrdém přeformátování disku by měly zmizet veškeré soubory, tedy i ta skryté, zaheslované a jen ke čtení. Pokud se tak nestane, je něco špatně. Zkusil bych disk přeformátovat v jiném PC.

zabu
hodnocení

0x

To může být nějaká historie, starý koš, bůhvíco. Co na to třeba jen nástroj pro čištění disku ve Win? Co na to říká CCleaner?

hodnocení

Tak jsem ho zrušil Linuxem.Díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]