Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
kabel od internetu mám teď zapojený do wifi routeru a z něho jeden kabel do PC. Na druhém PC jsem zapojen přes Wifi. Potřeboval bych rozdvojit internet, tak abych to první PC měl zapojený rovnou z kabelu a druhý kabel šel do routeru. Existuje nějaká rozdvojka, která to umožní, jako je třeba u telefonu?
Varianta - je switch - ale ten je, pravděpodobně, i součástí routeru - zapoj tedy to druhé PC kabelem taky do routeru...
Rozdvojka jako taková na podobné případy neexistuje...
doplněno 11.10.12 17:06:Resp. - co tě k takové ´potřebě´ vede?
doplněno 14.10.12 00:11: Zvláštní - já mám aktuálně router (a to jeden z nejlevnějších) zapojený cca pátý měsíc a bez jediného restartu...
Takže - proč ti router padá? - pokud je to problém providera, nepomůže ti ani switch a vlastně ani zapojení kabelu z modemu přímo do pecka (snad kromě toho, že pecko přítelka určitě restartovat umí)... Nevím, jaký máš router - ale nestačilo by pro jeho restart vytáhnout napájení? - to snad není problém přítelkyni vysvětlit, ne?
Pokud se router např. přehřívá, dej ho jinam (ať větrá).
Jinak - můžeš si pořídit switch (dá se koupit už za méně, než 200,-, 100 MBit) a kabel z modemu zapojit do něj, z něj pak připojit počítač i router - jen je to další ´mašinka´ ...
Tak jak to máš teď je správně. To co chceš by znamenalo před roter ještě switch, ale musel by ti poskytovatel povoliv dvě IP, nebo rozdělit přímo kabel, ale to bys musel před zařízením poskytovatele zase rozdělit a musel by ti dát ne jen dvě ip ale i dva porty ve svém switchi, pokud to vede přes něj.
Datovky nejsou jako elektrika...
Objasni o co jde, pak se dá něco vymyslet
jde o to, že mi router občas spadne. Vyskoušel jsem jich několik, hlavně kvalitních ale žádný prostě nevydrží bez spadnutí ani celý týden. Některé, když spadnou, nahazuji i 20 min. Na tom prvním Pc pracuje přítelkyně a když to spadne, tak neví co s tím. Několikrát jsem ji to vysvětloval jak to zase nahodit atd ale je to ženská. A když to spadne, tak je protivná, na+raná a je lepší nebýt blízko. Průser je, když jsem v práci a ona musí dopoledne pracovat. Na druhém PC (notebook) pracuji já a má ve vedlejší místnosti, takže kabel nepotřebuji. proto mi stačí WIFI.
Nevím jaké jsou podle tebe kvalitní, ale i levný tp-link dokáže běhat mnohem lépe. To bude problém jinde, buď u poskytovatele a nebo je špatně u vás.
tp-linky jsem vyzkoušel asi 3. Je pravda, že i ten levnej běžel dobře ale taky padal. Když kabel od internetu zapojím rovnou do PC tak to padne max 2x do roka, ale jakmile to napojím přes wifi router tak to běží i týden. Pak to padne a musím to restartovat. někdy to naskočí hned a někdy až po 15-20 min.
Každý router funguje i jako switch (minimálně pro 4 kabely) já mám v routru zapojen 1PC kabelem, a na Wi-Fi jede někdy až 7 notebooků a 2 mobily .
Nepamatuju kdy jsem jej musel nahazovat, prorože by spadnul.
Existuje i velmi laciný splitter
www.tomtop.com/computers-networking/networking-communications/network-cables-connectors/view-larger-image-rj45-3-way-network-cable-splitter-extender-plug-coupler_p3681.html
Stačí mít paypal účet a za 14 dní ho máte doma. Poštovné je v ceně a problémy s proclením u zboží do 22 USD nejsou.
Bohužel vám nikdo nezaručí, že se vám při současném připojení nebudou hádat domácí stroje se stejnou IP adresou. To by vám mohl říct jedině váš poskytovatel protože takhle od stolu nikdo z nás nevidí co máte za připojení.
Možná že bych to za tu cenu risknul a teprve, když to fungovat nebude bych to řešil s adminem.
Hmmmm, to je prachobyčejná rozdvojka , použitelná jen v případě že bude zapnut současně jen jeden počítač do toho připojený.
Neblbni tazatele - tahle rozdvojka se dá koupit i u nás (nemusí - případně, řešit poštovné a clo s DPH) - ale hlavně v tomto případě nebude fungovat - je určena na jiné případy...
Tohle je blbost, to funguje jen jako rozbočka kabelu, ale musí být tedy na obou koncích kabelu, tím pádem požaduje dva porty ve switchi. Nevyřeší to tedy jedno přípojné místo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.