Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátit smazaný soubor z počítače?

Od: nazlobeny odpovědí: 8 změna:

Dobrý den! chtěl bych se zeptat zda jde vrátit soubor co byl vysypán z koše muj debilní bratr mi smazal instalačku co sem stahovak dva dny?děkuiji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Lze použít nějaký ´undelete´ program (např. UndeletePlus - stáhnout lze zde - slunecnice.cz/... ). Ale pozor - je třeba jej stahovat i instalovat na jiný disk, než je ten, na nějž byl vymazaný soubor uložel (jinak hrozí přemazání)...

doplněno 11.10.12 12:21:

V tompřípadě to ´cpi´ na flashku - tu snad máte, ne? - Pokud to budeš stahovat do stejného diskového oddílu, dost pravděpodobně ten původní soubor přepíšeš a tím pádem nebude co obnovovat... Stejnětak doporučuju do obnovení s počítačem moc nepracovat (třeba defragmentace s téměř 100% jistotou smazaný soubor mázne definitivně)...

;)

nazlobeny
hodnocení

jenže mi máme jen jeden disk

nazlobeny
hodnocení

a na tadyk tenhle slunecnice.cz/... to musím taky na jiný disk?

Stáhni si to na USB klíč, ne na HDD!
Tím nepřepíšeš ty smazané soubory!
doplněno 11.10.12 12:36: Potom z klíče pustíš Undelete, obnovíš ty smazané soubory, a teprve potom ho znovu nainstaluješ na HDD, pro strýčka Příhodu.
doplněno 11.10.12 15:13: Není problém použít Recuvu!
Problém je v tom, že pokud ji už nemá nainstalovanou, může při instalaci přepsat právě ty soubory, které chce zachránit!
Proto radíme stáhnout na externí disk a až po záchraně smazaného nainstalovat program na pevný disk. V případě další potřeby ho bude stačit už jen spustit...

ladaadal*
hodnocení

0x

Nebylo by tedy nejlepší stáhnout si to znova a příště uložit tam, kam se bráška nedostane? Jistě to neudělal schválně. Co si zřídit každý svůj účet na počítači, aby k takovým situacím nedocházelo?

gino*

co zkusit Recuvu

majsterjoe*
hodnocení

0x

Me tedy krom obnovy smazaneho souboru napadlo, podivat se do slozky TEMP. Ono hodne takovych instalacnich souboru zustane po stazeni nekde ukryto ve slozkach windowsu.

Zkusil bych hledat a to i ve skrytych souborech. Uz jsem takto nasel spoustu veci, co akorat zabirali misto.

praivo*
hodnocení

0x

Stáhni tohle, nainstaluj a spusť. Pak v okně programu napiš do kolonky ázev smazaného souboru, nebo aspoň příponu (1) a stiskni "Hledat"(2). Program bude chvíli prohledávat počítač a vypíše ti seznam nalezených souborů (3 - já tam nic nemám, protože jsem hledání nepoužil). Najdi ten, co hledáš (jestli tam bude) a stiskni "Obnov"(4). Pak vyber místo pro uložení obnoveného souboru - nejlépe na jiné médium, nebo aspoň do jiné složky - a potvrď.
Jestli program ten soubor nenajde nebo označí jako "špatný", "velmi špatný", nebo dokonce "nelze obnovit", radši to stáhni znovu, protože pravděpodobnost úspěšného obnovení se blíží nule.

Vrátit smazaný soubor z počítače?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]