Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní teplota prostředí

Od: honzas1® odpovědí: 8 změna:

Zdravím.. nevíte nahodou při jaké teplotě muže notas pracovat? nemyslim tim vnitřní ale teploty okolí? známé neuznali reklamaci a oduvodnili to tim že jej vystavila mrazu...díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to různé... výrobek od výrobku. Tyhle informace obvykle najdete na krabici, případně v manuálu.

fino97*

mam takovy dojem ze to bylo +5 - 40 stupnu...ale to se asio bude lisit vyrobce od vyrobce...

mowla*
hodnocení

0x

To jí praskl display? Chápu, takovou reklamaci bych neuznal taky...

Jinak je ale vystavení mrazu (pouze mrazu) nezjistitelné...

doplněno 10.10.12 19:06:

Jediné, co může mráz na notesu přímo zničit, je display - pokud ten nezmrzne (nepraskne), nelze mrazem - jako důvodem poškození, operovat... Pokud ovšem LCD praskne, není na druhou stranu proč protestovat...

*smich*

hodnocení

no ta pry že najela akorat modra obrazovka a konec.. ale jako ja nevim.. ja měl třeba venku v -20 notas normalně zaply .. akorat byl trochu zpomaleny ale jinak makal.. musim pozjištovat ještě tu teplotu

hodnocení

Baterky ztrácí kapacitu, ale po zahřátí ji zase nabydou. Zde žádné zničení nehrozí.
Ani u toho notebooku.
Největší nebezpečí všeobecně pro všechny elektronické přístroje je prudký přechod ze zimy do tepla. V přístroji zkondenzuje vzdušná vlhkost a elektronika se zničí.Zničí se ale pouze tehdy, když ji ihned zapnete a přístroj musí být velmi podchlazen.
Vzpomeňte si co to udělá s brýlemi když vejdete z mrazu do tepla.
Iakže je třeba po příchodu do tepla dodržovat určitá pravidla. Nejlépe je nechat přístroj v batohu a počkat až se teplota přístroje pomalu srovná s teplotou v místnosti. Nějakou dobu to trvá! Hlavně platí, po vnesení přístroje ( jakéhokoliv) z mrazu do tepla tento nezapínat ale počkat až se přístroj zahřeje a zkondenzovaná vlhkost se odpaří.
Pro focení za mrazu platí, foťte dokud to vydržíte, dokud baterie stačí a závěrka nezamrzá. Fo´ták nezničite. Věnujte pozornost pouze tomu přechodu z mrazu do zimy!
Žádnou teplotu v místnosti není třeba vyrovnávat.

-

toto jsem si přečetl na jednom foru.. takže ted by mě zajimalo, co napišou do toho reklamačniho posudku za vyjadřeni.. protože ja bych se teda nesmířil s důvodem -zničeno mrazem.. bud to detajlně oduvodni nebo ja bych na te reklamaci trval.. protože pokud to neni jednoznačně prokazatelne a nějaky technik se podiva na teploměr venku, pak na notebook... tak to nevim teda.. s tim bych se jen tak nesmířil :)

praivo*

Já jsem můj (HP Compaq 610) občas zapnul skoro hned (několik minut) po přenesení z -10 °C do třeba +20 °C a nic se mu nestalo...

To že se ti třeba 10x nestalo nic tak to neznamená, že se nestane nikdy nic a taky záleží jak stihne zařízení promrznout. Když ho necháš dost dlouho promrznout, zapneš ho a zkondenzuje ti tam vhkost a budeš mít smůlu.

hodnocení

tak to je jasne.. s tim souhlasím určitě.. ale když tvrdí že ten lcd se zdál byt ok.. uvidime jak to dopadne.. jinak díky za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]