Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat informace s rezervního Harddisku?

Od: viky® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, všem. Prosím, potřebovala bych vysvětlit, zda je možné získat informace, které mám uložené na rezervním Harddisku z jiného PC.

Snad to vysvětlím dobře. Nemohu používat svůj PC, tak jsem si půjčila PC od vnučky, který už nepoužívá. Má na PC, dva účty.

Při otevření jednoho i druhého účtu, jsem chtěla stáhnout některé informace z mého PC. ( z rezervního harddisku) Nemohu se dostat dovnitř, otevřít rezervní Harddisk. Jde to nějak udělat, abych se mohla podívat, co tam mám? Potřebovala bych některé informace, které tam mám uložené.

Druhou informaci, kterou bych potřebovala. Nejde z jednoho účtu, přetáhnout některý soubor na druhý účet u tohoto PC.

Děkuji Všem za rady a vysvětlení. Viky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Ad 2. není problém - na C: vytvořte adresář (např. Sdileni, do vlastností dejte alespoň Číst pro všechny) a soubor (např. z Dokumenty) zkopírujte do tohoto adresáře - a je to...

Ad 1 - jsem asi nepochopil... :( Co to je "rezervní hard"?

doplněno 08.10.12 21:47:

Aha - no - pokud je "staré PC" dostatečně staré, nemusí umět s externím diskem pracovat...

hodnocení

Špatně jsem to napsala. Externí harddisk, kde mám uložené některé věci, ze svého PC.

hodnocení

"Mowla," potřebovala bych, vysvětlit postup, ale po lopatě.

na C:

Nejen, že nevím, kde začít, ( na C) ale nevím jak napsat šikmou závorku, poradíte?

mowla*

Polopatě: ;)

1. na disku C: vytvořte adresář (není potřeba psát ´backslash´) - otevřete disk v Průzkumníku a ťukněte někam do tohoto okna pravým tlačítkem myši, rozbalí se menu a zvolíte Nový - Složka a napíšete název (např. to Sdileni).

2. Ťuknete na Sdileni opět pravým a z menu zvolíte Vlastnosti a v okénku v Atributy odšktnete zatrhávací pole Jen pro čtení - bylo-li by zaškrtnuto...

Zatím OK?

doplněno 08.10.12 23:27:

Není zač... ;) Koneckonců - nic na tom není... ;)

hodnocení

"Mowla" děkuji, rada po lopatě, pomohla. Už mám vše, na obou účtech.

hodnocení

PC, je asi 4 roky starý, není možné něco do něj nainstalovat, aby to zvládl?

mowla*

Ten externí HD má připojení USB (jakou verzi USB)? A co počítač po připojení disku píše? A jakou verzi USB má? Je USB povoleno v BIOSu?

doplněno 09.10.12 12:35:

Zkusíme to jinak - když do USB toho "starého" (vnuččina) počítače připojíte flashku - funguje? Případně zkuste jiný konektor (některé PC mají konektory jednak zepředu a jednak zezadu, ty přední mohou být nezapojeny - příp. zkuste znovu i HD).

1. pokud flashka funguje (a HD ne), doporučuju ext. HD připojit ´někde´ do jiného PC a pomocí něj potřebné soubory přenést na flash (není to řešení problému s připojením HD, ale řeší to potřebu oněch souborů)

2. pokud nefunguje ani flashka, bylo by jistým řešením, jak soubory do PC dostat, jejich umístění na net (třeba na www.ulozto.cz) z jiného počítače a do tohoto jejich stažení přes net

Problém v USB počítače - možností je více (možná BIOS, možná fyzické připojení, možná SW blok) a nedoporučuju je ´laicky´ zkoušet vyřešit (nechci vás jakkoli podceňovat, k hrabání se v PC jsou ale aspoň nějaké znalosti rozhodně potřeba jinak se problémy rády kupí).

doplněno 09.10.12 23:32:

Tak sqělé - konec dobrý, všechno dobré..

;)

hodnocení

Pro Mowla." Je mi líto, ale to nejsou otázky, na které mohu odpovědět. Když jsem externí HD kupovala: Černý Most, Electro World, tak jsem jen řekla, co mám za PC. Můj PC, byl také kupován tam. Vše bylo v pořádku.

Je USB povoleno v BIOSu? To je dobrá otázka, ale ne pro uživatele PC, to jsem já. Jen PC, používám, ale nic o něm nevím. Jestli vysvětlíte, jak to zjistím, tak se podívám. Děkuji.

doplněno 09.10.12 23:03:

Pro "Mowla." Děkuji za pracné vysvětlení. Pomohlo to. Zapojením externího HD, vzadu na PC, vše běží. Dokonce jsem přenesla foto, jak z telefonu, tak z fotoaparátu. Velice děkuji. *slunce* Viky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]