Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor LCD Dell - rozlišení obrazovky

Od: heliska odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, mám nový monitor LCD Dell E198WFP a jeho doporučené rozlišení je 1440x900. Můj počítač mi ale takové rozlišení nedokáže ani nabídnout a obraz je proto rozmazaný a nekvalitní. Co udělat pro docílení doporučeného rozlišení? Pokud to souvisí s grafickou kartou, tak mám: nVidia GeForce4 MX 440 with AGP8x...Moc děkuji za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dle těchto informací by to rozlišení zvládnout měla:
grafika.cz/...
V prvé řadě aktualizuj ovladač na grafickou kartu i na LCD.

lukyn1811*
hodnocení

0x
Sniž si obnovovací frekvenci.
To asi nepůjde, že. LCD jedou stabilně na 60 Hz.
heliska
hodnocení

Tak jsem ještě zkusila odháčkovat:"Skrýt režimy, které nemůže monitor zobrazit"a hnedka mi to nabízí i vyšší rozlišení...Problém je v tom, že zase v nabídce jsou všechny možná rozlišení, jen ne moje doporučené 1440x900 :( A prostě je obraz stále nekvalitní...
Jak to tak čtu tak stále neni naistalovaný ovladač na LCDčko... alespoň jsi to nepotvrdila...
heliska
hodnocení

A jak nainstaluju ovladač na LCDčko? Pokud je to nějaká základní a jednoduchá věc, tak se předem omlouvám :)
Ve správci zařízení si najdeš Monitor. V jeho vlastnostech pak na záložce Ovladač zvolíš Aktualizovat ovladač a vyhledáš složku, ve které je ovladač umístěn. Systém bude zajímat hlavně soubor s koncovkou INI. Ovladač na monitor stáhneš ze stránky výrobce, případně je umístěn na CD dodávaném k monitoru.
heliska
hodnocení

Dobře, díky za návod...aktualizovala jsem ten ovladač a nyní mám udělat co? Protože dané rozlišení mi to pořád nenabízí? Pomůže třeba restart?
Restartem se nic nezkazí. Jaké nejvyšší rozlišení a při jaké frekvenci ti momentálně běží monitor?
heliska
hodnocení

Po restartu žádná změna...Nejvyšší možné rozlišení v nabídce je 1360x768 a 75Hz
75 Hz je zbytečně moc. V nastavení grafiky to stáhny na již několikrát diskutovaných 60 Hz. Ale nejsem si jist, jestli to bude mít nějakou odezvu.
Řešením by snad bylo úpoužítí nějakého tweakovacího nástroje, který umí nastavit na monitoru rozlišení běžně ovladačemi nepodporované.
heliska
hodnocení

Obnovovací frekvenci mám na 60 Hz, ale výsledek žádný...A nějaká konkrétnější rada k tweak nástrojům? Nebo mám raději svoje rozlišení nechat odborníkovi, ať se na to mrkne?
Zkus třeba tento:
slunecnice.cz/...
heliska
hodnocení

Seš nejlepší! Stáhla jsem si ten program PowerStrip a sice jsem si s tím musela chvilku pohrát, ale podařilo se mi obrazovku nastavit na"vytoužené"rozlišení 1440x900...Takže tímhle mockrát děkuji a problém je vyřešen :)
Tak hlavně že to dobře dopadlo ;)
... a díky za pochvalu... *tanec*

lukyn1811*
S tím nemůžu souhlasit - LCD zvládají klidně 85hz. :P
1) LCD nepoužívají obnovovací frekvenci
2) kdybys měl nistalovaný ovladače na LCD tak by tě to nemělo pustit do jiné hodnoty než 60, popř 70 Hz
lukyn1811*
LCD nevlastním, protože si potrpím na kvalitu obrazu - hlavně co se podání barev týče, tak není nad klasiku. Takže to byl pokus/omyl (v tomhle případě omyl *zed*).
Ano, presne tohle mi tvrdil kamos co chtel porad nechat crtcko kvuli fotkam, nechal jsem ho kouknout na LCD a najednou rekl ze to neni spatny a po par testech a ozkouseni i jinych lcd ma uz taky jedno. Pokud nejsi profi grafik tak ver ze lcd je uplne v pohode. A pokud jsi profi grafik tak nebudes mit obycejny CRTcko...
lukyn1811*
Profi grafik nejsem, ale jde tady i o další drobnosti - často spouštím aplikace, které nepracují s vysokými rozlišeními a na LCD v 640x480 (nedej bože 320x240) skáču z kůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]