Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Defragmentace disku

Od: lubombar® odpovědí: 3 změna:
Provedl jsem defrag v systému Win XP Home SP2 nástrojem, který je součástí vlastností disku.
Když po skončení akce dám disk znovu analyzovat to to oznamuje, že by se mělo defragmentovat, pokud opakuji akci situace se nemění. Dříve to tak nabývalo.
Výpis defragmentace mimo jiné je:
Fragmenty Velikost souboruSoubory, které nelze defragmentovat
2 13 MB System Volume Information\_restore{6683B08C-F703-45A5-90E3-277FA9D9FF59}RP37snapshot\_REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE
178 21 MB System Volume Information\_restore{6683B08C-F703-45A5-90E3-277FA9D9FF59}RP45A0006352.hdp
3 35 MB RECYCLERS-1-5-21-1757981266-1060284298-1957994488-1004Dc1487.bak
Do System Volume Information se vlýzt nedá a soubor v Recycleru Dc1487.bak není k nalezení.
Co s tím? Nechat to běžet? Žádné potíže s PC nejsou.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nechal bych to běžet. Pokud chceš lepší program na defragmentaci, doporučuji toto:
slunecnice.cz/...
PS: Složka System Volume Information je uzančena systémem

none*
hodnocení

1x
Pravděpodobnou příčinou bude nedostatek místa na disku, nebo příliš velká procentní alokace pro obnovení systému. Pomohlo dočasné vypnutí obnovení systému (tj. vymazaní bodů obnovení). Další možností je použití offline defragmetace po nabootování z vhodného live CD. Pro offline defragmentaci lze také použít free software Paragon Hard Disk Manager (bývá na DVD u PC časopisů).
hodnocení

Díky za radu bude to asi víc věcí dohromady.
Místa na disku je jenom 17% ale mám instalovaný druhý disk 160GB tak prostor pro úpravy je.
Taky stránkovací soubor má 115 fragmentů a ten Paragon mám naistalovaný takže bude co dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]