Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spálená nabíječka notebooku

Od: ela0* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, do zásuvky jsem strčila nabíječku, ale vevnitř bylo jiskření tak jsem ji hned vyndala. Podívám se na tu nabíječku a ona má ty dva dlouhý opálený. Ne moc,jenom trochu.Může se něco stát když ji budu i nadále používat?

Jinak mě prosím omluvte za tu mou gramatiku nejsem chytrá jak internet... *hi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

"Ty dva dlouhý" - tedy kolíky zástrčky? A jistič při jiskření nevypadl?

To vypadá spíše na problém zásuvky - zkus nabíječku zapojit do jiné zásuvky...

doplněno 06.10.12 21:40:

To Bmbx: Já vím - taky mi nabíječky někdy jiskří - ale ne tak, abych se vyděsil... *smich* Častěji - zejména ve starších bytech potkávám zásuvky, který jiskří, i když připojuju ´holou´ prodlužku... :-D

ela0*
hodnocení

No ano ty dva dlouhý kolíky zástrčky. Nevěděla jsem jak to nazvat *smich* jsou trochu opálený. Myslím, že je možné beze strachu používat dál.Co myslíte?

Pulzní napájecí zdroj notebooku bere při zapojení velký proud, proto při přepojení více zajiskří a můžou být ty konce lehce opálené. Taky na něm mám po čtyřech letech na vidlici vypálené malé tečky. Je to normální a nemusíte se bát :) pokud ale jiskří zásuvka pořád, ne jen v okamiku připojení, bude v zásuvce problém ;)

hodnocení

2x

Tyhle zdroje při připojení do sítě běžně jiskří (někdy i hodně) a kolíky se opalují, pokud nedošlo k vyhození jističe a jenom se zajiskřilo, vyzkoušejta zapojit znovu a pokud vše funguje, používejte jí bez obav dál. Já mám u nabíječky "ty dva dlouhé" tak docela opálené *smich*

doplněno 06.10.12 21:16:

mowla:

spínané zdroje by měly být vybavovány tkzv. spínačem v nule, pokud se trefíš zasunutím vidlice do zásuvky zrovna když je sinusovka síťového napětí na maximu tak to jiskří hodně a zasuvka může být zcela v pořádku. Stačí mít na prodlužovačce nabíječku na mobil, nabíječku notebooku, a třeba tiskárnu a tuto prodlužovačku píchneš do zásuvky ve správný okamžik, vyhodíš jistič. I malý spínaný zdroj si ve zlomek vteřiny vezme někoilik ampér - a to je to jiskření.

doplněno 06.10.12 21:18:

ela0:

jak jsem psal - bez obav můžete používat, to jiskření je bohužel normální jev.

doplněno 06.10.12 22:37:

mowla:

někdy se člověk trefí tak, že to k vyděšení je, mně loni zdroj od notebooku při připojení do zasuvky zajiskřil a prásknul tak, že jsem myslel, že je zdroj natvrdo vyzkratovaný - vyhodilo to i jistič. Zdroj byl v pořádku, zásuvka v pořádku a po nahození jističe pořád tma. Nakonec jsem zjistil, že v jističi to odpálilo přibodovaný konec vybavovací cívky - už byl dost starý a měl svou kariéru za sebou. Teď je tam nový, který je zase tak rychlý, že jej občas vyhodí 800W mikrovlnka a to mne nebaví, zejtra montuju do mikrovlnky nulový spínač a doufám, že bude klid...

hodnocení

0x

Přiznám se, že nevím, co si představit pod ,, dva dlouhý opálený´´ ale náhradní zdroj k noťasu koupíte prakticky v každé prodejně s PC. Nechci Vás podcenit, ale myslím, že by bylo lepší, kdybyste tam noťas donesla ať Vám podle něj nastaví napětí zdroje a patřičnou koncovku.

mkat*
hodnocení

0x

Pri zapojeni nabijačky sa začne nabijať filtračny kondenzator,(ktory sa po vytiahnuti nabijačky z elektriky vybija ).To spôsobi ten velky odber napätia.Preto zastrčka zaiskri.Niekedy sa stane že po vytiahnuti nabijačky z elektriky môžu "ty dva dlouhý " kopnuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]