Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zformátovat disk na stolním PC?

Od: myskol odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

poradil by mi někdo jak zformátovat stolní PC s win. XP.

Dělám to jako vždy, nastavím v Biosu butování první z CD-ROM a uložím, vložím CD s win XP a restartuju.

Jak to najede, píše to po stisknutí libovolné klávesy spustí se z CD-ROM. Však když nějaké klácesu stisknu nic se neděje a systém nenajede z CD ale z disku.

Neporadil by mi někdo jakým jiným způsobem naformátovat jeden odíl disku?

Děkuji Vám

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Oddíl disku lze formátovat pouze tehdy, když z něj není nabootováno... Tedy systémový pouze při bootu z CD (nebo z jinoho HD, diskety, flashky...).

Pokud je v BIOSu nastaveno primární bootování z CD a přesto systém nabootuje z HD, znamená to, že CD nebo mechanika neumožňují boot (nevhodné CD nebo poškozená mechanika)...

raduz*
hodnocení

2x

jeste doplnim mowlu - pokud mate USB klavesnici, tka je mozne, ze ji mate v biosu vypnutou - zkuste enablovat

prskac1*

Jo,jo, to je ono, u pc se staršími win XP byl problém s klávesnicí. Při nabotoovaní z CD PC klávesnici v USB neumělo rozpoznat a to je celý oroblém. Je třeba bud sehnat klávesnici do PS2 nebo ji připojit do PS2 přes redukci z USB...

Tak nějak to vypadá:

Jak zformátovat disk na stolním PC?
myskol
hodnocení

Jo to je možný, prosím kde ji v biosu najdu a zapnu?

raduz*
hodnocení

0x

Pokud neni systemovy odil, tak pres spravce disku a naformatovat? pripadne format e:?

myskol
hodnocení

Problém je v tom, že je to právě systémový oddíl :(

myskol
hodnocení

Dobrý den,

přenastavil jsem v Biosu klávesnici USB anable a dostal se na budotování s CD, však po nabutování z CD není možné opět klávesnici ovládat a jsem tam kde jsem byl :(

Nevím co zase s tím je?

Vzal jsem starou klávesnici s PS2, ale ta nereaguje vůbec, musí se také někde nastavit když jsem celou dobu používal klávesnici pro USB?

Neví někdo co ještě zkusit prosím?

Děkuji Vám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]