Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám dotaz týkající se instalaci grafické karty.
Před asi týdnem mi odešla grafická karta.
Proto sem využil grafiky integrované,a porouchanou grafiku vytáhnul.
Jenže sem grafiku nikdy neinstaloval,a tím že sem použil integrovanou grafiku,tak se to v biosu zřejmě přeplo.
Rád bych si grafickou kartu nainstaloval sám,jenže v biosu se nevyznám,a ani nevím kde tam mám co nastavit.
Prosím poraďte.
Děkuji.
Není mi jasné kde je vlastně problém.
Dal jsi novou grafiku, připojil k ní monitor, spustil pc a mělo by ti to běhat.
Pokud by se náhodou stalo, že ne tak ji nech vloženou, jen přehoď monitor na integrovanou, vlez do biosu a tam si přepneš defautní grafiku. Jak se to přesně jmenuje to záleží na biosu, hledej něco jako Primary Graphics Adapter.
Už jsem se setkal i s počítačem který nějak zblnul, přepnul grafiku a náhodně ji přehazoval na tu správnou (při startu, ne za běhu) a tam stačilo vyresetovat bios
Trošku ´povšechný´ dotaz - jaký BIOS, jaké Win, jaká karta?
Obecně řečeno - kartu strč do slotu, zavři prabici pecka, přehoď na novou kartu datový kabel monitoru a zapni počítač, Win by měly detekovat nový HW a při pokusu o jeho instalaci si případně říct o umístění ovladačů pro něj. Pak si mohou říct o restart (nemusí) a jen je potřeba obraz ještě optimalizovat ´pro oko´. Obvykle je to takto jednoduché.
Pokud bys měl s něčím při instalaci problém, ozvi se pak konkrétně...
Mnoho zdaru...
No - a v čem vidíš problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.