Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupili jsme si wifi router a máme 2 počítače jeden dole a druhý nahoře na kterým nevim jak to nastavit aby ta wifi šla mám windows xp a nikde se nezobrazuje nějaké bezdrátové připojení ani tak poradte prosím. A pomůže mi nainstalovaní service pack 3 xp ?
Děkuji Hegarová.
O jaký(é) počítač(e) se jedná? - primárně je nutné, aby byl ´namontován´ hardware - tedy wifi síťová karta...
Pokud jde o SP3 - je velmi vhodné jej mít z důvodu bezpečnosti počítače, na wifi přímý vliv nemá.
No jo - když tam síťovka není, je potřeba ji koupit (nebo obstarat jinak ). Nemyslel jsem "přesný typ"- spíš jestli jde o (pod)stolní PC nebo notes - notesy už dneska mají wifi standardně, běžná PC ne.
Pokud jde o PC, lze wifi snadno ´najít´ - má na zadní straně (tam, kde jsou na MB sloty pro karty) vyčuhující prutovou anténku (celá karta vypadá třeba takto - pc.itek.cz/... ). Pokud jde o notes, je nejjednodušší kontaktovat dodavatele (kouknout na specifikaci) - a nebo jej rozebrat.
Pokud karta fyzicky instalována je, je třeba ještě instalovat ovladače (buď z dodaného media a nebo netu),
doplněno 14.03.13 11:18:Jo - a pak - samozřejmě, nastavit router a podle routeru jednotlivá zařízení (počítače, tiskárny, telefony...) v síti.
doplněno 14.03.13 12:33:Tak ať se zadaří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.