Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat wifi do počítače

Od: bobes* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den koupili jsme si wifi router a máme 2 počítače jeden dole a druhý nahoře na kterým nevim jak to nastavit aby ta wifi šla mám windows xp a nikde se nezobrazuje nějaké bezdrátové připojení ani tak poradte prosím. A pomůže mi nainstalovaní service pack 3 xp *zed*?
Děkuji Hegarová.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

O jaký(é) počítač(e) se jedná? - primárně je nutné, aby byl ´namontován´ hardware - tedy wifi síťová karta...

Pokud jde o SP3 - je velmi vhodné jej mít z důvodu bezpečnosti počítače, na wifi přímý vliv nemá.

bobes*
hodnocení

Já přesně nevím kde zjistit o jaký počétač se jdená :D A síťovou kartu si musím zakoupit?

mowla*

No jo - když tam síťovka není, je potřeba ji koupit (nebo obstarat jinak ;) ). Nemyslel jsem "přesný typ"- spíš jestli jde o (pod)stolní PC nebo notes - notesy už dneska mají wifi standardně, běžná PC ne.

Pokud jde o PC, lze wifi snadno ´najít´ - má na zadní straně (tam, kde jsou na MB sloty pro karty) vyčuhující prutovou anténku (celá karta vypadá třeba takto - pc.itek.cz/... ). Pokud jde o notes, je nejjednodušší kontaktovat dodavatele (kouknout na specifikaci) - a nebo jej rozebrat.

Pokud karta fyzicky instalována je, je třeba ještě instalovat ovladače (buď z dodaného media a nebo netu),

doplněno 14.03.13 11:18:

Jo - a pak - samozřejmě, nastavit router a podle routeru jednotlivá zařízení (počítače, tiskárny, telefony...) v síti.

doplněno 14.03.13 12:33:

Tak ať se zadaří...

;)

bobes*
hodnocení

Jo děkuji já už si podle tohoto poradím ;) díky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]