Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrat základní desky

Od: dominikx odpovědí: 7 změna:

Přeji krásný den, omylem jsem spojil dva vývody na nějaké patici či co to je (viz. foto) a bohužel jsem měl při tom zapnutý PC, jakmile došlo k tomu propojení objevila se mezi těma dvěma vývodama jiskřička a PC se úplně vypnul, nelze znovu nastartovat i po vyndání a opětovného zandání zdrojového kabelu a vypnutí a zapnutí spínače zdroje, ale stále nic nic nesvítí nevrčí prostě úplně mrtvý, tudíž bych potřeboval poradit na základě přiložené foto co to bylo za vývody a kde bude pravděpodobně zkrat (zdroj, zákl. deska, graf. karta..) Děkuji mnohokrát za každou odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rajfer148*
hodnocení

2x

Zkus vyndat baterii od BIOSU a zase ji zandat (to kulaté stříbrné kolečko). Foto nikde není. Napiš mi značku zdroje.

dominikx
hodnocení

MaxPower 350 W. Ale vyzkoušel jsem to s tím BIOSem a problém jak se zdá úspěšně vyřešen díky Vám! Děkuji mnohokrát ještě jednou :).

rajfer148*

Není zač :), pravděpodobně si odpálil primární BIOS a musel se načíst ten záložní. Jinak ten zdroj je výborná volba k vznícení, pokud si vážíš svého majetku a hlavně života, tak bys ho měl vyměnit za nějaký Fortron či Seasonic.:)

doplněno 14.03.13 00:37:

czc.cz/... Enermax je též výborná volba a za pěkné peníze :)

dominikx
hodnocení

Jo, už je objednáno, ale jetě jestli se můžu zeptat i když to sem úplně nepatří, když mám procesor a chci ho vyměnit (s montáží a demontáží si vím rady) ale nevím jestli se cokoliv před demontáží a montáží nového musí něco nastavovat v pc ( jako softwarově)
Nebo stačí jen odinstalovat ve správci zařízení procesor a vypnout pc namontovat nový procesor a ostatní (jako poznání jiného procesoru a nainstalování ovladačů ) zvládne už PC sám?
omlouvám se, jsem v tom tak trochu nováček.. díky :)

dominikx
hodnocení

Tak nevyřešeno nebo nepochopeno :/ to s tím primárním biosem já když spustím pc tak tam mám datum výrobní a když ho chci změnit tak se vypne pc a znovu nejde nahodit bez vyndání té baterie..

dominikx
hodnocení

Vyřešeno spustil jsem bios a dal tam nějaké defaultní nastavení toho CMOS a už to šlape, díky a promiňte mi za mnoho zbytečných komentářů (nebyla jsem registrován a nemohl smazat komenty).. Hezký zbytek večera přeji..

dominikx
hodnocení

za to foto se omlouvám, zapomněl jsem ho přiložit, ale zvládl jse to i bez něj! 8)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]