Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám v plánu někdy brzy koupit nový procesor...mohli by jste mi poradit nějaký solidní? Mám noťas acer aspire 5750ZG
Procesor: Intel Pentium CPU B960 ( frekvence 2,2 GHz)
8gb ramky (asi nebude potřeba vědět)
Grafika : Nvidia GT630M
Chtěl bych poradit prostě nějaký lepší procesor do notebooku,pravděpodobně k němu i lepší větrák,protože takhle se mi při zátěži zahřívá třeba na 70 °C ...
doplněno 13.03.13 22:56:notebooky.heureka.cz/... kdyžtak tady je všechno snad
dobře,takže zapomenout na ten procesor,ale co s tím chlazením? není 70°C moc? jen kvůli tomu už totiž se mi začíná pak hra "trhat" a to si myslím že je špatně...myslím že lepší větrák by takový problém být neměl ne?
..."co s tím chlazením"... Pokud je ventilátor v pořádku (nevibruje, nevrčí - a fouká), neměnil bych jej.
Pro začátek bys mohl vyčistit větrací mřížky - třeba párátkem zablokovat lopatky ventilátoru (samozřejmě na vypnutém notesu - a pozor, abys párátko nezalomil) a vysavačem vysaj všechny větrací mřížky.
Pokud to nepomůže (nebo nepříliš), bude potřeba notes rozebrat a chladič vyčistit důkladněji, případně vyměnit i teplovodnou pastu mezi procesorem a chladičem. Při té příležitosti se koukni, jak takový notesový chladič a větrák vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.