Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový Procesor asi i s větrákem

Od: misak* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Mám v plánu někdy brzy koupit nový procesor...mohli by jste mi poradit nějaký solidní? Mám noťas acer aspire 5750ZG

Procesor: Intel Pentium CPU B960 ( frekvence 2,2 GHz)

8gb ramky (asi nebude potřeba vědět)

Grafika : Nvidia GT630M

Chtěl bych poradit prostě nějaký lepší procesor do notebooku,pravděpodobně k němu i lepší větrák,protože takhle se mi při zátěži zahřívá třeba na 70 °C ...

doplněno 13.03.13 22:56:

notebooky.heureka.cz/... kdyžtak tady je všechno snad

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x
Výměna CPU v notebooku je nesmysl, ten počítač na to není stavěný. I jen pravděpodobnost, že by se ti povedlo sehnat vhodný chladič, je malá, navíc je možné, že by základní desky notebooku procesor nezvládla “nakrmit“ (poskytnout mu dostatečný výkon).
doplněno 13.03.13 23:11: 70 ještě problém není, ale pro jistotu ho rozeber a vyfoukej prach.
misak*
hodnocení

dobře,takže zapomenout na ten procesor,ale co s tím chlazením? není 70°C moc? jen kvůli tomu už totiž se mi začíná pak hra "trhat" a to si myslím že je špatně...myslím že lepší větrák by takový problém být neměl ne?

mowla*

..."co s tím chlazením"... Pokud je ventilátor v pořádku (nevibruje, nevrčí - a fouká), neměnil bych jej.

Pro začátek bys mohl vyčistit větrací mřížky - třeba párátkem zablokovat lopatky ventilátoru (samozřejmě na vypnutém notesu - a pozor, abys párátko nezalomil) a vysavačem vysaj všechny větrací mřížky.

Pokud to nepomůže (nebo nepříliš), bude potřeba notes rozebrat a chladič vyčistit důkladněji, případně vyměnit i teplovodnou pastu mezi procesorem a chladičem. Při té příležitosti se koukni, jak takový notesový chladič a větrák vypadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]