Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit kdo je připojen na wifi?

Od: hanesinho* odpovědí: 8 změna:

Rád bych se podíval jestli se někdo připojil na můj router. Jde to nějak zjistit?

Wifi mám bez hesla ale bydlím v domě a myslel jsem si že od jinud se na moji wifi nikdo nepřipojí, jenže poslední dobou rychlost internetu kolísá tak bych se rád mrknul jesli není někdo "černý" odběratelem mého signálu :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Nebude jednodušší síť zaheslovat?

hanesinho*
hodnocení

Bude určitě, taky to udělám. Ale stejně by mě ze zajímavost lákalo vidět jestli tady někdo připojenej byl a nebo nebyl :)

hanher*

Umí to zjistit program Nirsoft Wireless Network Watcher, je bezplatný.

doplněno 30.09.12 20:33:

Zde je i návod:

extrawindows.cnews.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Najeď do managementu routeru a někde v menu WLAN (Wireless) najdi položku Clients - tam jsou vidět aktuálně připojené stroje - resp.jejich MAC...

A pokud chceš nechat wifi otevřené a přitom cizím zabránit v připojení, je tam i položka Access Control, kde můžeš omezit, které MAC se připojit mohou (či které ne)...

doplněno 30.09.12 20:36:

Do adresního řádku browseru zadáš jeho IP a na vyžádání pak jméno a heslo administrátora.

doplněno 30.09.12 20:37:

Pokud chceš vědět i kdo se přihlásil v minulosti, záleží na nastavení logů routeru (příp. jestli vůbec tohle do logů zapisuje)...

hanesinho*
hodnocení

a jak najedu do toho managmentu?

hanher*

Musíte zadat adresu routeru a přihlašovací údaje.

mipro*
hodnocení

0x

Zkusil bych použít tento program advanced ip scaner. odkaz na stežení zde - slunecnice.cz/...

V podstatě po spuštění tohoto programu kliknete na SCAN a budete čekat na výpis adres které se používají.

mipro*
hodnocení

0x

Zkusil bych použít tento program advanced ip scaner. odkaz na stežení zde - slunecnice.cz/...

V podstatě po spuštění tohoto programu kliknete na SCAN a budete čekat na výpis adres které se používají. Tady je výpis zařízení které jsou připojeny na můj router

Jak zjistit kdo je připojen na wifi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]