Nejste přihlášen/a.
Zjistil jsem nějaký virus asi dva lidé na skypu mi píšou toto: hej je to vase skype profil fotku? goo.gl/... Stáhnete to spustíte a máte červíčka v počítači bojhužel se mi to povedlo Virus dělá to že Ten odkaz spamuje všem lidem co má oběť na skypu. MSE mi po spuštění vyskočil že je to virus a smazal ho. Ovšem se mi strašně seká internet ale počítač běhá normálně tak tedy nevím. Jinak mě to nespamuje tak já teda nevim chtěl jsem si spustit eset online scanner ale nepovedlo se mi jít na tu stránku google se načte rychle ale třeba v poradte.cz se mi rubrice když kliknu na nějakou otázku tak se to prostě nenačte. Aspoň že tu otázku napíšu. Je to pohroma. kámoš který se taky nakazil tak mu to naspamovalo 400 lidem ze skypu a přes 10 lidí si to stáhlo stačí to jen stáhnout. Takže se to šíří strašně rychle.
Mylsíte si že je to oprvadu tak hrozné? Se stabilitou systému nemám vůbec žádné problémy a co se týče rychlosti tak běží celkem svižně. Všechny ovladače mám na CD takže jsem na instalaci připraven ale jen mi tu jaksi chybí instalační CD od windows a stahovat to z internetu zvláště když je nestabilní a pomalý se mi zdá jako neuskutečnitelný pokus. Jinak sehnat origo byl byl asi taky problém. I když mne něco napadlo... ale nevím. Zatím s počítačem vůbec žádné problémy nemám až na to že ve všech prohlížečích se mi strašně pomalu načítají stránky (toto se mi ale dějě teprve od včerejška) Bohužel ale do instalace bych JINAK klidně šel.
Pokud jste na odkaz již klikl/a automaticky se vám stáhl do počítače.Troufám si říct,že je pouze tahle možnost.Nechci dělat reklamu,ale pokud si stáhnete program Malwarebytes ( malwarebytes.org/... ) tento program vir najde.Vir se konkrétně ukrývá ve složce AppData ->Roaming->Skype (níže jsou dvě aplikace,které se jmenují shared.lcv a shared).Doporučuji tyhle dvě aplikace smazat a poté ihned vysypat koš.Aplikace se sice do pár sekund do původní složky opět vrátí,ale pokud jste je předtím již jednou smazali měly by být narušené a neškodné.
Ať máte virus nebo ne, velmi doporučuji instalovat Microsoft antivirus, nikdy nemám problémy s žádnými červi,viry apod.Je to zdarma, pokud máte originální OS.
doplněno 13.10.12 14:00:Zde je odkaz na kvalitní antivirus, který Vám dává Microsoft zdarma za to, že jste si u něj koupili operační system.Maximální spokojenost.Je potřeba jen aby symbol byl stále aktuálně zelený, tzn.nechat proskanovat.
Mohu se zeptat? Taky jsem dostal správu s tím: Je toto tvoja profil fotka? A taky jsem na to klikl
Ale kamos mi hned napsal: NEOTVIREJ TO! NEKLIKEJ NA TO! JE TO VIRUS!
JA jsem bohuzel klikl na ten link. Nic se mi do PC nestáhlo, a ani sem nic neotvíral, jenom sem klikl na ten link. Tak jsem rychle zatvoril google chrome, vymazal jsem cookies, cache, hystoriu atd... Ale nic se mi nestáhlo.
On mi rekl, ze jse to uklada do %AppData% Tak sem tam sel, a vymazal podivny soubor s nazvem Zen alebo neco take. Bylo tam neco ze PDF. Ja jsem to okamzite vymazal. Po par minutach se tam ten soubor objavil znova!
Ale nic jsem nestahl, a ani neotevrel, jenom jsem klikl na ten link. Mam v PC virus nebo ne? Prosim poradte mi!
A jeste sem zapomnel: Napsalo to asi 5 min pak ze: Error: Skype unable to neco neco neco "text" custom "font"
Neco takovyho, prominte, nepamatuji si to. Mam novej PC a tak sem vydesenej! A jeste mi prominte mou Cestinu, sem slovak ale tohle je cesky forum.
Dekuji
Mimochodem, to jsem ja Knajfik jenom sem se registroval pod jinim nickem
Dekuji mnoho krat
Bohužel ho tam určitě máte taky a to jste to nemusel ani otvírat http://stehlicek.net zde zjidtíte jak to odstranit
Tak ještě jednou, stehlicek.net/... zde je návod na odstranění červa, jedná se o tzv.DROKBOT, a jeho odstranení není opravdu nic složitého, ale některé Antiviry jej nemusí ani postřehnout, natož odstranit. Vir se vám nabourá do počítače a začne sbírat veškerá hesla které do něj vkládáte i přes webové prohlížeče, a to nemusíte ani nic stáhnout, stačí jen otevřít ten (na první pohled již podezřelý) odkaz. Virus se dále projevuje tím, že tutéž zprávu začne rozesílat všem vašim přátelům ze skypu. Takže je jednoduché aby se dále šířil. Na výše zmiňovaném webu najdete videočlánek o zbavení se tohoto prevíta. Pro příště by jste si měli pořádně kontrolovat odkazy, které vám přicházejí (nechápu, jak někdo může zaměnit GOO.GL s GOOGLE.COM, už jen podle tohodle by vám mělo být zřejmé, že je v tom nějaká levárna), a pro jistotu se ujistit, zda vám toto váš přítel skutečně chtěl poslat, nebo jestli o tom nemá ani páru. Je to vážně zákeřný červ, který se objevil dříve i na ICQ nebo FaceBooku
goo.gl/ je "zkracovač URL" od Googlu, mně by to taky nebylo moc podezřelé. Ale název souboru už je tak podezřelý, že přemýšlející uživatel to neotevře. A ještě k tomu má "obrázek" příponu "exe"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.