Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
domá máme 3 počítače připojené k internetu.
Internet máme od společnosti netbox.
Jde o to, že od doby kdy se nám porouchal router a netbox nám ho vyměnil, zapojili jsme ho dle návodu, tak když jedno pc stahuje jenom aktualizace windows ostatním nejede internet.
Hodí to, že inernet nejde najít, nebo kolize ip adres.
Je to opravdu strašné, jelikož každou chvíli internet nejede, někomu se stahuje aktualizace windows, avast, stahuje přes stahuj atd. a ostatní čekají než se to dotáhne. nejhorší je když člověk například píše email a najendou stránka nenalezena...
Prosím o rady děkuji
tak buď DHCP v routeru špatně přiděluje adresy, nebo je IP nastavena v počítačích napevno, a na všech stejná.
Zjistěte si IP jednoho počítače, výchozí bránu, masku podsítě a adresu DNS serveru.
Potom nastavte v každém počítači IP ručně, např. pokud tam je adresa 10.0.0.1, nastavte na každém PC poslední číslo jiné.
Ostatní nastavte stejně, jak to bylo (DNS, bránu, masku)
doplněno 13.03.13 16:41: takto mám nastaveno na stolním PC já, taky mi to dřív nějak špatně přidělovalo adresy tam ji tam mám ručně, ikdyž teď už to funguje jak má, ale to je jedno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.