Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi adaptér

Od: martinzprahy* odpovědí: 6 změna:
Chci se zeptat jestli jde nějak zvýšit sílu signálu Wifi. Mám obývák a tam router, ovšem signál je v mé pracovně tak slabý, že jsem se rozhodl pro změnu. Nenapadá někoho nějaké udělátko do zásuvky co mi sílu signálu zvýší?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Žádné takové "udělátko" neexistuje...

Je možné:

1. výkon a citlivost wifi (routeru i karty) může zvýšit lepší anténa, např. směrová

2. je možné router (možná i pecko) přemístit na vhodnější místo (méně zdí, méně kovu v cestě)

3. použít výkonnější/citlivější router, výkonnější/citlivější wifi kartu v počítači (případně je namísto karty možné použít samostatný AP)

4. připojit kabelem (furt je to nejlepší/nejjistější)

doplněno 30.09.12 01:05:

To LadinPraha: *smich* Jo jo - to je ale ´jasné´, že zapomínám...

ladinpraha*

Zapomněl jsi na bod 0. - podívat se, jestli je router nastaven na nejvyšší výkon, případně zkusit jiný kanál.

drejdl*
hodnocení

0x

Mně v této situaci pomohla výměna antény na routeru. Ten proutek, co tam je od výrobce, má extrémně plochou charakteristiku - 5° v kruhu. Jsou-li v cestě nějaké překážky, je to v háji a zamořovat si byt vf vysíláním 2.4GHz taky není zdravé. Pomohla PROSTOROVÁ ANTÉNA, která se věší pod strop v různých kancelářských budovách - vypadá jako malý klobouk, na přívodním kabelu je konektor do routeru Router i anténa jsou na půdě.. Nyní mám wifi v excelentní kvalitě po celém barákui i na dvoře, na routeru jen 50% vf výkon. Varuji před různými zázračnými anténami na aukru, vyzkoušel jsem je a bylo to horší než s tou základní.

concorde
hodnocení

0x
Takové "udělátko"existuje - jmenuje se to Powerline - cz.tp-link.com/...

mipro*
hodnocení

0x
Zdravim. Jeste jedno udelatko do zasuvky existuje. A to jeste jedno APcko. Stoji kolem 400 Kc a v nem nastavit funkci opakovace - repeater. Tzn ze APcko umistit nekam kolem pracovny aby prijimal signal z routeru z obyvaku. Po nastaveni funkce opakavoce bude mit signal v pracovne plny. pred koupi zjistit zda AP tuto funkci umi. Myslim ze to v poho vzlada levnejsi TPLink..
prskac1*

Ještě se zkuste,podívat do nastavení routeru, některé mají možnost nastavení síly signálu.

doplněno 30.09.12 11:13:

Mělo by to být v nastavení:

WIRELESS - WIRELESS ADVANCED - TRANSMIT POWER

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]