Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat rozhodl jsem se přestavět svoje staré PC a chtěl bych se zeptat jestly tam dám všechno nové zákl.desku procesor atd. a nechám tam jen svuj harddisk nemohl by mě v tom zustat starý windows byl nelegální a přitáhl mě tam nějaké viry tak se bojím aby to tam přes ten harddisk nezustalo.Předem dííííííky za odpověď.
Postup už Vám popsali výše, tak jenom doplním: Nevěřím, že by Vám do PC nelegální Windows natahala nějaké viry. Příčinu (zdroj zavirování) bych hledala jinde.
A přidávám se ke Concorde , který Vám v posledním odstavci doporučuje inastalaci legálního OS.
Věřte, že se Vám Windows nespustí s jinou deskou. Takže jej budete muset znovu nainstalovat, ideálně celý harddisk vymažte - odstraňte oddíly a naformátujte je. Nezapomeňte si vytvořit dva nové oddíly - C: pro systém, velikost stačí nějakých 20-40GB a datový, tam budete ukládat fotky, dokumenty, filmy a další věci. To bude D:
Po dokončení instalace nezapomeňte nainstalovat všechny dosud vydané aktualizace a taky kvalitní antivirák, pokud se rozhodenete instalovat Windows. Mohu doporučit Microsoft Security Essentials.
Pokud nemáte legální Windows a nechcete utrácet peníze za systém, popřemýšlejte o Xubuntu Linuxu, který je zdarma, v češtině a je bez virů, nemusíte ho defragmentovat ani ho čistit (disk, registr). Více na www.xubuntu.cz a na wiki.ubuntu.cz/... - tam najdete spoustu super návodů a tipů&triků o Xubuntu (a jeho bráchů ubuntu, Kubuntu, Lubuntu,...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.