Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NTB HP nenaběhne

Od: romeiro* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji akutní pomoc... Ještě před 20 minutami přítelkyně normálně pracovala na svém ntb, pak ho uspala, odešla na nějakou chvíli a teď se chtěla vrátit k práci a když ntb probudila tak na nás civí pouze černá obrazovka, jediné co "jakoby" funguje je mechanika, která bliká, ovšem vydává zasekávací zvuk, jakoby chtěla načítat ale nejde jí to, je to v podstatě ve vteřinovém intervalu, jinak se nic neděje. Několikrát opakovaný hard restart - nic, nenaběhne ani logo, nezačne boot, zkrátka nic.. černá obrazovka, pouze zvuk z mechaniky - disk tam není, žádná zvláštní čínnost se předtím nevykonávala. zkoušel jsem několikrát vyndat baterii a nechat odpočinout, ntb je nabitý.. netuším co by to mohlo být za problém? Díky moc!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

O jaký jde notes?

Takhle narychlo mne napadá, že odešel disk či řadič a nebo je změněna boot sekvence v BIOSu - jakoby se notes snažil bootovat z CD/DVD a nenacházel disk...

1. zkus kouknout do BIOSu na nastavení disku a boot seq.

2. zkus vyndat a opět zandat disk - mohl se povysunout z konektoru

doplněno 07.07.13 21:07:

Tak díky bohu za notesy ´klasické´ konstrukce - HD jde vyndat snadno a pro jeho připojení do jiného počítače stačí max. redukce...

doplněno 07.07.13 21:36:

Podle popisu je tam SATA I, takže nebude problém jej připojit k libovolnému SATA (jsou zpětně kompatibilní).

doplněno 07.07.13 21:45:

No - není zač... Ať se aspoň data povede stáhnout. ;)

romeiro*
hodnocení

> jedná se o HP 6735s (je mu 7 let)

> do BIOSU se vůbec nedostanu, zapnu -> černá obrazovka, ihned zvuk mechaniky a tím to končí... na nic nereaguje

> já doufám, že disk bude to poslední co by to mohlo být, to by byl mega průser.. dovnitř se tedy dostanu nejspíše až zítra, ale díky moc za tip..

tyhle varianty se zdají být docela logické, jenže proč z ničeho nic, když stojí na stole a ani se nehnul, nerozumím tomu..

doplněno 07.07.13 21:18:

no snažil jsem se ještě pohledat všude možně a asi zkusím i tu redukci, koukal jsem že vyjde kolem 300,- Kč ... jen se snažím přijít na to jakej má řadič, ale vzhledem ke stáří tipuju klasický SATA..

romeiro*
hodnocení

tak jsem zjistil novou a poměrně zásadní informaci, po zapnutí 5x blikne CAPS LOCK, což znamená u HP "Motherboard general failure" ... takže deska je KO, notebook je mrtev... díky za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]