Nejste přihlášen/a.
Prosímvás dneska jsem změnil administrátorské heslo, měl jsem to napsané na kus papírku, obsahuje velké malé písmena číslice, a já ten papírek ted nemlůžu najít. Neexistuje náhodou program kterej by mi zobrazil heslo? Ted jsem zatim přihlašen. Děkuji.
Problém je, že toto může napsat i někdo, kdo se chce do PC nabourat a admin se zrovna zapomněl odhlásit. Heslo není v systému uloženo jako pouhý text, ale je to uoženo jako hash otisk a z toho laik (díky bohu) heslo jen tak nedostane. Obzvlášť pokud je to z velkých/malých/čísel. Zkus pohledat po tom papírku a ber to jako ponauční. To heslo by trochu ztrácelo smysl, kdyby sis ho mohl snadno zobrazit, nemyslíš?
Stáhni se ten Hiren's boot. Je tam několik nástrojů na prolomení hesla do Windows, já používám např. offline password nebo jak se to tam jmenuje. Ale použij spíše Kon-boot, ten by tam měl být také a tam neděláš nic, jenom ho odklepneš. Jinak na ten prvně jmenovaný je návod, pokud budeš potřebovat, na YouTube.
Stáhni Hiren's boot => vypal jako ISO => nabootuj PC z mechaniky => Kon-boot
Ale hlavně je extrémní blbost mít heslo na papírku (kde si ho může někdo přečíst, popř. i odnést) místo v hlavě.
doplněno 27.09.12 20:51: @hop:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.