Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterka nejede

Od: adusshka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Dnes jsem zjistila že můj notebook nejede bez napajeni.Jakmile napajeni vypnu,takk se notebook vypne.U baterky v liště se mi jen objevuje 36% k dispozici(napájen ze sítě,nenabíjí se).Mohla mi už odejít baterka nebo jaký je problém?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud je to možné, vyzkoušej baterku v jiném notesu nebo jinou baterku v tomto...

Případně vyčisti (lihem a třeba odličovacím tamponem) kontakty na baterce i notesu...

Jak je bat. stará?

doplněno 27.09.12 15:52:

No - po dvou letech má baterka nárok odejít...

LiPol a LiIon mají životnost cca 2000 cyklů, ale při špatné zácházení se počet může snížit, stejnětak se časem snižuje kapacita...

doplněno 27.09.12 16:08:

Tak vyzkoušet jinou/jinde a pokud je závada v baterce (je to pravděpodobnější), nezbude, než koupit novou...

adusshka*
hodnocení

Baterie je stara asi 2 roky,ale nevim to jiste.

adusshka*
hodnocení

Jdu ty kontakty zkusit vycistit,tak uvidim.

adusshka*
hodnocení

po vycisteni tamponem,baterie stále nereaguje

hodnocení

0x

Záleží hodně na zacházení s baterkou, hlavně delší doba ve vybitém stavu jí hodně škodí. Dva roky nejsou zas tak moc, ale možné to klidně je. Já mám baterku starou už 4 roky a má ještě asi 60% původní kapacity, takže se spíš právě divím, že někomu odejde tak brzo úplně :) ovšem ani náhodou nejste první, komu umřela baterka takto "mladá"

sfsd

Baterka musi fachat aspon 5let.Ja mam 5-ti letou a dá 1hodinu běhu..

hop®

Pětiletá, čtyři hodiny na netu v pohodě...

praivo*

Kousek ode mne leží v tašce Asus L7200, který na původní (1998!) baterii pořád vydrží při malé zátěži i kolem hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]