Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita DVD; špatně vypálená data na Verbatim

Od: lky odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Můj dotaz je poměrně odborný, proto budu rád, když mě odpoví někdo, kdo
má opravdu zkušenosti z oboru.

Koupil jsem si balíček 25 DVD médií Verbatim#43667, a počal jsem vypalovat.
Po vypálení 3 kusů, jsem dostal nápad, média zkontrolovat. A opravdu.
Všechna 3 byla špatně vypálená
(viz. uloz.to/...).
Je to špatnými médii (mám je reklamovat?), nebo vypalovačkou?
Jaké máte typy pro perfektní vypalování?
Na jednom fóru jsem se dočetl, že lze podle kódů na spodní straně disku
zjistit, která firma médium vyrobila. Jak to zjistím?

Údaje o systému:
- OS Windows XP Professional SP4
- Vypal. soft. Nero 7
- Vypal. mech. LiteON SOHW-1673SX

Díkec za odpovědi
L@ky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jakou vypaluješ rychlostí? Pokud tou nejvyšší, tak víme kde je problém. Zkus dát rychlost 4x.

doplněno 26.09.12 22:06:

ServicePack4? Ten neexistuje!

lky
hodnocení

Hm, tak i přez kontrolu se vyskytla chybička. OS je samozřejmě Windows XP Professional SP3.

Jinak vypáleny a kontrolovány byly rychlostí 4x. Jelikoš je ale vypalovačka již starší (dostal jsem výměnou za aušus tuším v r. 2004 a vypálil jsem cca 300 nejrůznějších médií), obávám se o její zdraví. CDčka ale doteď vypaluje excelentně.

Co zkusit vypálit DVD v jiné vypalovačce? U kamaráda, známého?

Jednoduše zjistíte, v čem je problém. Jestli v DVD nebo ve vypalovačce.

lky
hodnocení

Vyzkouším. Jelikoš ale většina lidí, zvlášť kolem mě, kupuje samé levné "aušusy", tak si nejsem jistý objektivitou testování na jiných palírnách. No ještě to prubnu.

anny*
hodnocení

0x

Dobry den,me se stava stejny problem,tak ze si nemyslim ze by to bylo ve vypalovacce,ale problem v cd.Ja osobne zkousim z toho baliku cd az je nejake dobre .

ladaadal*
hodnocení

0x

Běžná záležitost a nezáleží jestli máš aušus nebo ne. Ačkoli zrovna Verbatim je jeden z nejlevnějších. Prostě musíš testovat a najít dývka, který to vypalovačka nejlíp zkousne. Já pálil hodně na Verbatimy, ale taky se občas stalo, že jsem polovinu vyhodil.

Já s Verbatimkami nikdy neměl problém. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]