Vím že tu tu už několikrát bylo, ale nic vsutku podle představ. Otázka je následující. Ve win XP potřebuji zaheslovat jednu složku. Představa mé funkce je taková. Program tu složku zahesluje, při pokusu o otevření této slozky se mě zeptá na heslo, já ho zadám, a do složky se dostanu. Pokud zadám špatné heslo, složka se neotevře. Ani obsah té složky by neměl být viditelný před zadáním hesla. Po uzavření této složky a jejím opětovném otevření se mě bude znovu dotazovat na heslo. Nic víc nic míň. Doufám že mi někdo takový program pomůže najít
Jakým způsobem si představuješ uzavření složky? Když bude neaktivní či v ní nebude kurzor?
sandysss
ne, když v ní nebude kurzor, nebo bude na pozadí, tak aby bylo pořá odheslová, teprve po uzavření složky a by došlo znovu k zamčení, a při opětovném otevření složky se to znovu zeptalo na heslo.
¨Ne, ani to nelze aby to běhalo jak chce, jen namátkou- když zu toho adresáře bude něco běžet tak to nemůže být zamknulé, teda pokud to běží poté z tempu...možná kdyby tazatal nastínil co vůbec chce (ne vlastnosti co hledá,ale proč to hledá) tak by se dalo něco vymyslet, takhle asi nee
Stáhni si program TrueCrypt. (zadarmo - třeba na Stahuj.cz) Funguje to sice trošku jinak než píšeš, vytvoří to jeden šifrovaný soubor (nebo můžeš zašifrovat celou flešku nebo disk), ten soubor si normálně můžeš nechat třeba v práci na síťovém disku a pojmenuješ ho třeba Mé dokumenty za loňský rok.ZIP. Každý ho bude vidět a může si ho otevřít i zkopírovat, ale uvidí jen nesmysly a ničím ho nepřečte. Když ho připojíš TrueCryptem, tak po zadání hesla se ti připojí jako další disková jednotka vedle harddisku. Až ho odpojíš, disk ti zmizí a zůstane jen soubor který bez hesla nikdo nepřečte. Je to nutnost u flešek, když ji ztratíš tak nálezci nezbyde nic jiného než ji naformátovat. A taky třeba pro uložení seznamu a lechtivých fotek svých milenek na PC doma kam chodí i manželka a nemá šanci ani kdyby ten soubor nahrála a dala detektivovi...
Free je třeba Microsoft Private Folder. Ten pak vytvoří šifrovanou, zaheslovanou složku v dokumentech.
sandysss
Koukám na ty poslední odpovědi, je to sice krásný, ale tohle všechno už sem četl, já sem se jasně ptal na program, který bude umět to co já chci, né nějaké jiné s jinou funkcí.
Proč neřekneš na co to potřebuješ? Myslim si totiž že některé funkce vymýšlíš zbytečně- soubor když ti poběží z té zaheslované složky tak složka nemůže být zaheslovaná! Muselo by to běžet v tempu a to by se ti moc nelíbilo... Už jsem to řikal jinde- pořit si flashku s šifrováním a máš to vyřešené (a nebo to šifruj v kompu,ale tak jak si to představuješ to nejde...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.