Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIFI internat

Od: thomas07* odpovědí: 3 změna:

Prosím, mám USB připojení WIFI. to přijímá signál z modemu O2 v blízkosti 4 metrů. Signál jest dostatečný, USB bylo na jiném místě a počítači zkontrolováno jako funkční. Mně doma to na obou počítačích vypadává V PRAVIDELNÝCH INTERVALECH.

6 vteřin jest connect a 2 vteřiny disconnected.? Dík.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Je to odma u těch dvou počítačů vzdálené ty 4 metry? Jiné zařízení /mobil, počítač s jinou wifinu/ nemají problém. Obecně ty USB čubky jsou na nic, nemá to žádnou sílu, pokud to máte notebook, doporučím PCMCIA kartu s anténkou a pokud je to stolní počítač, tak normální interní PCI wifinu s anténkou a mělo by to být lepší. Dobrý je umístit jak modem, tak i wifi příjmač do stejné výšky.

Nebo - nemáte náhodou modem od O2 značky Huawei? S těmi mám příšerné zkušenosti, 3x jsem to reklamoval, vždycky to vypadávalo a modem jsem musel resetovat každou chvíli, chvílema to popmáhalo. Pak jsem je poslal do háje, pořádil si internet od mítního poskytovatele, mám svůj kvalitní wifi router a vše je v pohodě.

Pokud tedy máte modem značky Huawei, zkuste ho reklamovat nebo si řekněte o jiný (ale ten Vám pěkně napálí, po mě tenkrát chtěli skoro tisícovku).

mowla*
hodnocení

0x

Buďto je problém v routeru, který v pravidelných intervalech ´vypadne´ a nebo v externím rušení, které zaruší wifi signál...

Zkus na routeru nastavit jiný kanál (co nejvzdálenější od stávajícího - ale s ohledem na okolí wifi sítě, napřed si je zmonitoruj) a připoj počítač...

Pokud to nepomůže, vyzkoušej router jinde - klidně bez připojení internetu, stačí ping na router (ping IP -t) - bude-li vypadávat i jinde, je problém v routeru. Pokud jinde poběží bez problému, hledej tam, kde vypadává, externí zdroj signálu (2,4 GHz je dost frekventované pásmo)...

thomas07*
hodnocení

Dík za návrhy. Pro ostatní: Pomohlo přenastavení

podle tohoto : o2.cz/...

Ještě jsem změnil název a heslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]